Rocket League is nu nog beter te spelen op de PlayStation 5

Games Jelle van Es 18 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Natuurlijk is het heerlijk om op de PlayStation 5 games te spelen die specifiek voor het platform zijn gemaakt. Maar je kunt natuurlijk ook los blijven gaan met games die oorspronkelijk voor de PlayStation 4 verschenen, zoals Rocket League.

Maar gelukkig weten games als Rocket League wel upgrades door te voeren, waardoor de game beter te spelen is op de PlayStation 5. Zo kun je op dat platform nu gebruik maken van een nieuwe setting, die er voor zorgt dat de game nog beter draait.

Rocket League nog beter op de PlayStation 5

Rocket League krijgt namelijk op de PlayStation 5 een nieuwe Video Quality setting. Daarmee heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen een Quality of Performance-modus. In het geval van de Quality optie, dan kun je de game spelen in een 4K resolutie. Dan draait de game op 60 FPS met HDR. Als je dan gebruik maakt van een 1080p-scherm, dan schaalt hij van 4K terug en ziet alles er waarschijnlijk ook nog scherp uit. De Performance modus laat de game draaien in een ietwat vreemde resolutie van 2688 bij 1512. Dat zou volgens de makers 70 procent zijn van een 4K-resolutie. Maar dan is het wel mogelijk om de game te draaien met 120 FPS in HDR. Dat moet er dus voor zorgen dat alles echt supersoepel draait.

Naast de nieuwe videosettings die je kunt gebruiken in Rocket League op de PlayStation 5, kun je uiteraard ook losgaan met de content die te vinden is in het vierde seizoen. Deze is vorige week verschenen en kent dus de bovenstaande trailer. Sinds gisteren kun je voor de game een paar nieuwe packs scoren. Vanaf vandaag is het mogelijk om in de game een Ratchet & Clank-bundel scoren in de game. Die is gratis voor iedereen die de game op de PlayStation 4 of 5 speelt. Daarmee krijg je een aantal voorwerpen gebaseerd op de game. Dit pakket kun je tot en met 3 januari redeemen, dus je hebt nog wel even de tijd er voor.

Andere packs

Daarnaast zijn er ook andere packs aangekondigd. Voor 4,99 euro kun je nu de Road Hog XL Starter Pack scoren. Daar krijg je dan 500 credits en de Road Hog XL met een Sky Blue Paint en andere elementen. Mocht je meer willen uitgeven, dan kun je volgende week voor 19,99 euro de Werewolf Pack aanschaffen. Daar krijg je dan 1000 credits en de Werewolf met een Crimson Paint en andere toffe elementen.

Rocket League Season 4: spectaculaire nieuwe arena, auto en meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen