Windows 10-update zorgt voor problemen voor sommige gebruikers

Apps Jeroen Kraak 17 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Windows 10 heeft een nieuwe update gekregen. Dat lijkt goed nieuws, maar je moet het dan wellicht zonder een geliefde functie doen.

We wachten met z’n allen tot de release van Windows 11, maar tot die tijd moeten we het nog gewoon met Windows 10 doen. Microsoft heeft nu problemen met een van de meest handige functies uit het besturingsprogramma, meldt Windowslatest.

Alt-Tab werkt niet bij sommige gebruikers

We hebben het over de Alt-Tab functie in Windows 10. Als je Alt hebt ingedrukt en volgens op de Tab-toets drukt kun je snel door alle open apps en Windows scrollen. Wanneer je stop met het indrukken van de Tab-toets wordt het gehighlighte venster of app geselecteerd.

De functie in Windows 10 is natuurlijk hartstikke handig om snel tussen programma’s te schakelen. Maar het is nog veel fijner als je bijvoorbeeld een game full screen hebt geopend. Zo kun je snel een ander programma openen zonder dat een spel meteen hoeft af te sluiten. Een ander voordeel is dat je makkelijk uit een app komt wanneer deze niet werkt.

Verschillende Windows 10-gebruikers laten nu weten dat de functie is verdwenen. Het zou gaan om de juli 2021 preview-versie (KB5004296) en de augustus 2021-update (KB5005033). Het zou gebeuren wanneer ze probeerden te switchen tussen apps en games. Als je terug zou switchen naar een game zou het scherm zwart worden. Het zou dan niet meer mogelijk zijn om terug te komen naar het spel. Als de update verwijderd wordt, werkt alles wel weer normaal.

Zo fix je het in Windows 10

Gelukkig lijkt er wel een manier te zijn om het probleem te ontlopen in de KB5005033-versie. Klik met de rechtermuisknop op de taskbar en scroll naar nieuws en interesses. Selecteer daar uitzetten. De Alt-Tab-functie zou dan weer moeten werken. De andere manier is zoals gezegd de update te verwijderen. Pauzeer dan wel de updates, zodat de computer deze niet weer ineens automatisch installeert. Waarschijnlijk is het probleem in een volgende versie van Windows 10 weer opgelost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen