Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 19 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Eerste beelden Feyenoord-docu Disney+: ruzie, frustratie en Berghuis

Feyenoord is de eerste voetbalclub die een eigen original-serie krijgt op Disney+. Wat kunnen we verwachten van de Rotterdammers?

Documentaires over voetbalclubs bij streamingdiensten zijn een enorme hit. Sunderland ‘til I die kennen we natuurlijk van Netflix. Het is een prachtige serie waar we alle verhalen rondom de Engelse volksclub Sunderland zien. Amazon kiest met All or Nothing series van verschillende sportclubs waar het op inzoomt. Disney+ kan duidelijk niet achterblijven en dus heeft de streamingdienst Feyenoord geregeld als hun eerste voetbalproject.

Feyenoord en Disney+

Hoewel je het wellicht niet zou denken, is Disney en voetbal een normale combinatie. The House of Mouse is namelijk ook eigenaar van ESPN, het internationale sportnetwerk wat in Nederland onder andere de rechten van de Eredivisie heeft. Daarmee is ook meteen de lijn naar Feyenoord gelegd. Met Star wil Disney+ net zoals Netflix ook lokale originals maken en de Rotterdamse voetbalclub mag de Nederlandse eer vertegenwoordigen.

Nu heeft Disney+ de eerste trailer gedeeld van de serie over Feyenoord. We zien daarin verschillende aspecten van de club, maar vooral heel veel woede. Door de camera’s krijgen we alles mee.

Hoe ziet de serie eruit?

De grote vraag is natuurlijk welke kant de serie precies uitgaat. Bij Amazon is het meer op het team zelf gericht, terwijl Netflix bij Sunderland ervoor gaat om alle lagen van de club te laten zien. Het lijkt een combinatie van beide te woorden. We zien vooral beelden van de spelers en trainer zelf, maar ook zijn er een aantal keer supporters in beeld. Bij een volksclub als Feyenoord is het legioen natuurlijk een belangrijk onderdeel en dus kan dat ook niet proberen.

Tijdens de korte maar vermakelijke trailer zien we onder andere Berghuis, de recent de overstap maakte naar rivaal Ajax. Ook zien we een enorm boze Marsman, een Linssen waar een wattenstaaf naar binnen wordt gebracht en een bijzonder kaartavondje met Toornstra.

We moeten nog even wachten op de serie. Dat Ene Woord: Feyenoord is vanaf 27 augustus te zien op het kanaal Star van Disney+.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!