Swytch tovert je normale tweewieler op geheime wijze om tot machtige e-bike

Tech Sam Dille 11 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

De evolutie van de elektrische fiets gaat als een trein. De e-bike heeft het straatbeeld voorgoed veranderd en er komen steeds meer nieuwe modellen op de markt. Maar zo’n volledig elektrische tweewieler is helaas wel prijzig.

Het Britse bedrijf Swytch sprong ook op die trein en ontwikkelde een mooie oplossing voor mensen die niet teveel geld willen uitgeven aan een nieuwe elektrische fiets. Bovendien biedt het een groot voordeel voor het milieu. Met de nieuwe Swytch Kit kun je namelijk je normale fiets omzetten naar een elektrische fiets. Dat allemaal binnen één minuut en zonder verspilling!

Zo maak je van je eigen fiets een elektrische fiets

De handige accessoire kan elke fiets omzetten naar een elektrische fiets. Dat kan een normale tweewieler zijn, maar ook een hybride, opvouwbare of bergfiets zijn. Volgens Swytch past de Kit naadloos op 99 procent van alle fietsen die op de markt verkrijgbaar zijn. In de Swytch Kit zit een compact batterijpakket, de ‘Power Pack’, dat stroom levert die nodig is voor trapondersteuning. Die extra ondersteuning zorgt voor extra bereik en meer gemak tijdens het fietsen.

De Kit is voorzien van een pedaalsensor die detecteert wanneer de bestuurder trapt. De motorcontroller stuurt vervolgens de Power Pack aan om het het voorste wiel te laten draaien – net als bij een echte elektrische fiets. De Power Pack is verkrijgbaar in twee verschillende soorten.

De Power Pack Air met een actieradius van 15 kilometer en de Power Pack Max met een bereik van 30 kilometer. De Swytch Kit past op een fietsstuur en je kan hem in een oogwenk weer verwijderen. Dan is je tweewieler geen elektrische fiets meer.

 

 

Even geduld hebben

Swytch heeft aan alles gedacht en dus ook het design van de handige powerbank. De Kit heeft een antracietkleurige tint als basiskleur, met hippe, gele accenten. Dankzij de geribbelde en zacht aanvoelende siliconen bumper ligt de Kit ook lekker in de hand.

Wil je nu zelf een elektrische fiets maken van je oude tweewieler, dan moet je wel geduld hebben. Swytch is een klein, Engels bedrijf, dus bestellen kan alleen via de website. Houd dus rekening met een wat langere wachttijd, maar dan heb je ook wat!

5 elektrische fietsen waar we in 2023 echt niet op kunnen wachten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen