FIFA 22 brengt jarenlange wens PlayStation en Xbox-spelers in vervulling

Games Jeroen Kraak 3 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

FIFA is al jarenlang een van de populairste games op Xbox en PlayStation. Toch ontbreekt er nog altijd een belangrijke functie. Daar komt nu een einde aan.

De FIFA-reeks bestaat al bijna 30 jaar. De eerste game kwam met de naam FIFA International Soccer in 1993 op de markt. Toen nog op consoles als de Sega Megadrive, Game Boy en de SNES. Daarna kwam er elk jaar een nieuwe versie naar de verschillende platformen. Tegenwoordig is het spel dan ook niet weg te denken op de PlayStation en Xbox.

FIFA 22 verandert

Natuurlijk is het spelen van FIFA in de loop der jaren flink veranderd. Vroeger speelde je vooral de carrière-modus, maar tegenwoordig is voor FIFA Ultimate Team populair. Bij die laatste speelmodus speel je regelmatig online tegen andere spelers. Toch was er altijd een groot nadeel. Je kon die wedstrijden alleen maar spelen tegen spelers die op dezelfde console spelen. Dat gaat binnenkort echter veranderen.

FIFA 22 binnenkort gratis op de PlayStation 4 en 5

FIFA krijgt namelijk met crossplay, meldt maker EA. Dat begrip betekent dat spelers op verschillende consoles het tegen elkaar kunnen opnemen. Zo kan iemand met een PlayStation 5 het bijvoorbeeld online opnemen tegen iemand met een Xbox Series X. Zo kun je makkelijk met of tegen je vrienden spelen die een andere console hebben. Bij verschillende andere games is dit wel al mogelijk.

Toch moet je nog wel eventjes geduld hebben voor de functie in FIFA, want eerst komt er een testfase. Deze is voor bezitters van een PlayStation 5, Xbox Series X of S en een Google Stadia. Gamers op PC, PS4 of Xbox One vissen achter het net.

FIFA 22
De meest recente game (Afbeelding: Electronic Arts)

Nog testen

Ook worden niet alle spelmodi meegenomen in de test. Zo geldt deze alleen voor online vriendschappelijke wedstrijden en online seizoenen. Voor FIFA Ultimate geldt het dus niet. EA zegt dit vooral te doen om het systeem te testen.

Toch is het goed nieuws dat EA eindelijk aan de slag gaat met de functie. Omdat het nu een test is met FIFA 22 kan het goed mogelijk zijn dat de functie definitief wordt uitgerold bij de volgende versie. De grote vraag is echter alleen of de naam van de game dan nog steeds dezelfde is. EA lijkt niet meer te veel willen te betalen voor de licentie aan FIFA.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen