Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 3 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix cancelt koninklijke serie van royale 100 miljoen dollar

Het is misschien wel een van de duurste series ooit die Netflix cancelt. En dat terwijl er nog geen een aflevering is uitgezonden.

Bij Netflix is het alle hens aan dek na de enorme koersdaling op de beurs. De streamingdienst verloor voor het eerst abonnees en dus kijkt het naar allerlei manieren om meer geld over te houden om de aandeelhouders die nog over zijn tevreden te houden. Zo dropte het recent al het idee om een abonnement met reclames te droppen. Bovendien zou het willen bezuinigen op de fanservice Tudum.

Netflix blijft cancelen

Maar de bezuinigingen blijven niet alleen bij de servicekant. Ook verschillende films en series staan onder druk en worden gecanceld. Nu is daar een nieuwe bijgekomen en dat is wel een heel bijzondere. Niet alleen is deze serie erg duur, ook zijn de makers bijzondere gezichten en van koninklijk bloed.

We hebben het natuurlijk over Meghan en Harry. Het beroemde koppel tekende een megadeal bij Netflix met hun productiemaatschappij Archewell. Deze zou voor de streamingdienst verschillende shows maken, waaronder series, documentaires en kinderprogramma’s. Zoals gewoonlijk communiceert Netflix geen bedragen, maar de deal zou goed zijn voor zo’n 100 miljoen dollar.

Ondanks de deal zijn er tot nu toe maar twee projecten bekendgemaakt tussen Netflix en het koninklijke koppel. De eerste is over de Invictus Games in Den Haag, de spelen voor gewonde militairen die prins Harry heeft opgericht. De ander is Pearl en die is nu gecanceld.

Netflix PlayStation
Netflix kijken. (Afbeelding: Karolina Grabowska)

Dit was Pearl van Harry en Meghan

Pearl zou een geanimeerde serie worden die gaat over de heldhaftige avonturen van een 12-jarig meisje. Ze is geïnspireerd door invloedrijke vrouwen uit de geschiedenis. De serie zou eveneens zo’n 100 miljoen dollar kosten om te maken.

De grote vraag is natuurlijk of het cancelen van de show gevolgen heeft voor de samenwerking tussen Netflix en prins Harry en Meghan. Volgens Deadline blijven de twee partijen echter samenwerken. Bronnen beweren aan het medium dat de samenwerking nog steeds als vruchtbaar wordt gezien.

Pearl is overigens niet de enige animatieserie op Netflix die gecanceld is. Eerder kwamen er al berichten binnen dat de serie Dino Daycare en de avonturenreeks Boons and Curses zijn geannuleerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!