Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Games 28 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Ultimate Teams: 5 ultieme tips waarmee je de absolute FIFA 23-koning wordt

FIFA 23 is een van de populairste games van het jaar. Het meest gespeelde onderdeel van het spel is FIFA Ultimate Team. WANT-redacteur Jeroen Kraak is een echte liefhebber van het spel en vertelt jou wat je moet weten voordat je van start gaat met Ultimate Team.

De nieuwe FIFA-game is voor mij jaarlijkse kost. Ik speel samen met mijn vrienden en kan me flink inmiddels wat uurtjes vermaken met de carrièremodus, Ted Lasso en Ultimate Team. Ook in FIFA 23 zit die laatste modus. Toch is die nu weer wat anders dan dat je gewend bent.

De 5 tips voor Ultimate Team in FIFA 23

Het belangrijkste in Ultimate Team is natuurlijk de beste spelers halen. Ik geef je vijf manieren waardoor je simpel de beste kunt scoren in FIFA 23.

#1 Spelen, spelen, spelen

Het is natuurlijk makkelijk om veel pakjes te kopen door veel geld uit te geven aan Ultimate Team. Dat is zeker niet nodig. Speel gewoon flink wat Division Rivals en Squad Battles. Die tweede modus is interessant als je niet meteen online tegen andere tegenstanders wil spelen.

Kies een hogere moeilijkheidsgraad als je tegen een slecht team speelt. Zo haal je flink wat punten binnen. De ranking na het aantal gespeelde wedstrijden bepaalt namelijk wat voor beloning je krijgt. Dit zijn munten en gratis pakjes met spelers.

FIFA 23 Ultimate Team Ted Lasso
Coachen als Ted Lasso (Afbeelding: EA)

#2 Doe de FUT-momenten

Dit is nieuw in Ultimate Team in FIFA 23. Hierin speel je verschillende uitdagingen in single player. Als je deze voltooit, krijg je hiervoor FUT Stars. Met deze sterren kun je weer spelerskaarten kopen. Zo kom je zonder geld te besteden aan wellicht mooie kaarten voor jouw team!

#3 Squid Building Challenges in FIFA 23

Dit zijn Ultimate Team-puzzles in FIFA 23 waarbij je een elftal moet samenstellen. Gelukkig staan er flink veel oplossingen op het internet, waardoor je niet zelf hoeft aan te klooien. Koop gewoon de spelers die op de oplossing staan. Natuurlijk lezen andere spelers dit ook dus het kan zijn dat de kaarten voor die desbetreffende oplossing duurder zijn.

Zoek dan gewoon voor spelers die er op lijken. Denk bijvoorbeeld aan eenzelfde nationaliteit of competitie, die niet in de oplossing staan. Deze zijn vaak een stuk goedkoper.

#4 Houd de markt in de gaten in Ultimate Team

Om het best mogelijke Ultimate Team te krijgen moet je in FIFA 23 spelerskaarten kopen en verkopen. Maar wat is nou de juiste prijs van een speler? Op het internet staan verschillende databases met alle spelers en de gemiddelde prijzen erin. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.

Daarnaast zijn sommige spelers goedkoper of duurder na een bepaalde tijd. Trek je nu een goede spelerskaart? Dan is het goed om even te wachten met verkopen. Na de eerste Weekend League stijgt deze flink in prijs, omdat spelers dan meer te besteden hebben en de markt nog meer op gang komt.

#5 Zilver is het nieuwe goud

De prijzen van gouden kaarten blijven in Ultimate Team vaak redelijk gelijk, terwijl er meer variabelen zitten in zeldzame zilveren kaarten. Deze zitten minder in het spel waardoor de prijzen fluctueren. Zoek in de databases naar de gemiddelde prijs en probeer deze kaarten goedkoper te ‘snipen’. Zo kun je gauw redelijke winst maken in FIFA 23.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!