De 5 best bekeken series en films op streamingdiensten deze week

Pop-Culture Dennis Mons 25 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Mocht je even niet weten wat je deze week moet kijken, dan kun je altijd even spieken wat de rest van de mensheid streamt. Wij hebben vijf intrigerende films en series voor je op een rij gezet, die je vindt op onder andere Netflix, HBO, Prime Video en Disney+.

Het zou heel goed kunnen dat een aantal van deze titels allang onder je play-knop hebben gezeten. Maar hey, voor hetzelfde geld ontdek je alsnog een pareltje! Dit zijn in ieder geval 5 van de best bekeken series en films op verschillende streamingdiensten.

Van Netflix en HBO Max tot Disney+

De variatie van goed scorende content op alle streaming-platformen deze week is in ieder geval prettig. Ongetwijfeld vinden jullie iets wat jullie willen zien.

The School for Good and Evil (film, Netflix)

Harry Potter-fans kunnen vast hun lol op met de film The School for Good and Evil. Hierin draait het om twee scholen, waarvan de ene helft wordt opgeleid om goed te zijn, en de andere helft om boosaardig te zijn. Samen moeten deze scholen voor een gezonde balans in het universum zorgen. De film krijgt niet heel hoge cijfers, maar met een cast als Charlize Theron, Michell Yeoh, Cate Blanchett en Laurence Fishburne kan je toch bijna niet fout gaan?

Hostel (film, HBO Max)

Het zal ongetwijfeld aan Halloween liggen, maar ineens staan zowel Hostel én Hostel II bovenaan de lijst bij HBO Max. De eerste film (gemaakt door Eli Roth) komt uit 2005 en we geven toe: het is een verdraaid goede en brute horrorfilm. Het gaat over onnozele Amerikaanse toeristen die in Europa naar een hostel worden gelokt en daar flink in de problemen komen. Hoewel deze film, evenals de opvolger, enorm voorspelbaar is, is het stiekem toch wel een genot om te kijken.

Hostel, Horror, HBO
Toch wel een goede klassieker. (Afbeelding: Lions Gate Films)

The Watcher (serie, Netflix)

Deze serie op Netflix begint ogenschijnlijk schattig. Een stel, Nora en Dean Brannock (gespeeld door Naomi Watts en Bobby Cannavale) betrekt een schattig typisch Amerikaans huis in Westfield, New Jersey. In eerste instantie zitten ze prima op hun plek, tot ze mysterieuze brieven ontvangen van iemand die zich The Watcher noemt. Het moge duidelijk zijn dat deze persoon niet bepaald goede bedoelingen heeft. Deze intrigerende serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

the watcher, netflix
Bobby Cannavale als Dean Brannock in The Watcher. (Afbeelding: Netflix)

The Simpsons (serie, Disney+)

Het is ongelofelijk maar waar: ineens staan The Simpsons weer helemaal in het spotlicht op Disney+. Sterker nog: de serie werd afgelopen week vaker bekeken dan Star Wars: Andor én She-Hulk: Attorney at Law. En laten we eerlijk zijn, da’s voor zo’n stokoude serie bijzonder knap.

De logische reden waarom The Simpsons geel zijn
In 1993 hadden ze het al goed (Afbeelding: The Walt Disney Company)

Lord of the Rings: The Rings of Power (serie, Prime Video)

Het zal niemand verbazen dat deze fantasy-serie nog altijd keihard scoort op Prime Video. Het is dan ook een soort van tegenhanger van House of the Dragon op HBO. Hoelang Lord of the Rings: The Rings of Power nog op één blijft staan, valt te bezien. Op dit moment wordt de sci-fi-serie The Peripheral ook enorm goed bekeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen