Twee klassieke Final Fantasy-games komen in april naar de Switch

Games Jelle van Es 14 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

De aankomende weken zijn er heel wat toffe games waarmee je aan de slag kunt gaan. Gelukkig blijft het daar niet bij. Uitgevers zijn druk bezig met de promotie van games die reeds in ontwikkeling zijn en maken data bekend voor games die al eerder zijn aangekondigd. Op dat gebied is het goed om te weten dat er in april twee klassieke Final Fantasy-games naar de Nintendo Switch en de Xbox One komen.

Klassieke Final Fantasy-avonturen op je Switch

Het gaat daarbij om Final Fantasy 10/10-2 HD en Final Fantasy 12: The Zodiac Age. Remasters van games die oorspronkelijk op de PlayStation 2 verschenen. Het is overigens niet voor het eerst dat de games opnieuw worden uitgebracht. De Final Fantasy 10-remaster kwam eerder al op de PlayStation Vita uit en werd daarna overgezet naar de PlayStation 4. En Final Fantasy 12: The Zodiac Age verscheen vorig jaar nog op de PlayStation 4 en later ook nog op de pc.

Final Fantasy XII: The Zodiac Age screenshots 6

Final Fantasy 10/10-2 HD is daarbij de eerste game die uitkomt. Deze is vanaf april beschikbaar. Je hebt dan twee weken om die game helemaal uit te spelen en daarna door te gaan met Final Fantasy 12: The Zodiac Age. Deze verschijnt namelijk op 30 april.

Hoewel beide games dus op zowel de Nintendo Switch als de Xbox One verschijnen, is het met name de Nintendo Switch-port die mij aanspreekt. Elke dag even een paar uurtjes onderweg of thuis aan de slag met een absolute klassieker, dat lijkt me wel wat. Zeker Final Fantasy 10 op de PlayStation Vita was een paar jaar geleden zeer de moeite waard en wat mij betreft is het dus goed dat de games op deze manier worden uitgebracht.

Wil je meer lezen over gaming? Dan hebben we goed nieuws. We hebben namelijk een zeer uitgebreide gamingpagina met alle belangrijke nieuwtjes en reviews op het gebied van games. Bezoek deze hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen