Preview: Final Fantasy VII Remake Intergrade – Terug naar Midgar

Games Jelle van Es 26 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

Eén van mijn favoriete games van het afgelopen jaar was zonder twijfel de remake van Final Fantasy VII. Voor een groot gedeelte komt dat door het origineel, wat nog altijd mijn favoriete game ooit is. Over een paar weken kunnen we andermaal met de game aan de slag. Dan komt de game voor een tweede keer uit onder het kopje Intergrade.

Final Fantasy VII Remake Intergrade is de PlayStation 5-versie van de game. Deze versie maakt gebruik van de extra kracht die de nieuwe spelcomputer biedt. Zo kun je gebruik maken van een performance-modus die de game in 60 frames per seconde biedt. Maar belangrijker lijkt de toevoeging van de nieuwe content te zijn. Content die je ook als DLC kunnen binnenhalen als je de game vorig jaar hebt gekocht. Onder het kopje van Episode Intermission ga je aan de slag met Yuffie Kisaragi. Zij is één van de twee geheime personages uit het origineel en nu zie je wat zij dus in Midgar deed voordat je haar in het origineel later in de game tegenkomt. Onlangs kreeg ik een preview te zien van de nieuwe content en dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Final Fantasy VII Remake Intergrade Preview

Meer dan wat extra content

Met Final Fantasy VII Remake Intergrade krijg je dus toegang tot een nieuwe episode. Ik weet nog niet hoe lang deze precies is in vergelijking met andere hoofdstukken in de game. Maar op basis van wat ik gezien heb, is het een uitgebreide toevoeging. Het lijkt meer te zijn dan een extra stukje verhaal te zijn. Er zijn diverse andere gameplay-elementen in de uitbreiding te vinden. Met haar throwing star kan Yuffie bijvoorbeeld op afstand kisten slopen en op die manier de voorwerpen in huis te halen. En ook in de gevechten biedt Yuffie een aantal nieuwe elementen. Zo is het mogelijk om met de Windgust aanval schade aan vijanden te doen en ze naar je toe te trekken. Op die manier kun je ze sneller verslaan.

Final Fantasy VII Remake Intergrade
Nieuwe personages (Afbeelding: Square Enix)

Daarnaast introduceert Final Fantasy VII Remake Intergrade een aantal nieuwe personages in het verhaal. Zo krijg je te maken met de hoofdorganisatie van Avalanche. Zij zijn in tegenstelling tot de splintergroep van Barret een stuk diplomatieker, maar hebben tegelijkertijd nog wel een hekel aan Shinra. Met dit hoofdstuk krijg je dus iets meer inzicht in wat er nog meer afspeelt in de wereld.

Fort Condor lijkt een interessante minigame

Een interessante toevoeging die te vinden is in Final Fantasy VII Remake Intergrade is die van Fort Condor. Het is een leuke minigame gebaseerd op een evenement dat je in het origineel later in de game voorgeschoteld kreeg en draaide om een invasie van Shinra bij een fort. Dat kun je in deze minigame gaan naspelen. Het is een strategische game, waarbij je goed moet nadenken over wat voor soort eenheden je gaat inzetten en vervolgens moet je de tegenstander zien te verslaan in een gevecht. Als je er goed genoeg in bent, kun je het uiteindelijk opnemen tegen de zogenaamd Grand Master en heb je de mogelijkheid om Summon Materia vrij te spelen.

Dit ga ik veel spelen (Afbeelding: Square Enix)

Een nieuw Summon

En het zou goed zijn dat die nieuwe Summon uit Ramuh bestaat. In de presentatie werd duidelijk dat deze oude bekende opduikt in Final Fantasy VII Remake Intergrade. Het kan ook zijn dat je hem op een andere manier vrijspeelt, maar dat moet je zelf gaan ontdekken. Ramuh maakt gebruik van Lightning aanvallen en kan tijdens een gevecht veel schade uitdelen. Vooral zijn ultieme aanval in de vorm van Judgment Bolt kan goed gebruikt worden in baasgevechten. In de presentatie zagen we onder andere een baasgevecht met een enorm robot. De kans is groot dat dat een stukje makkelijker te voltooien is met Ramuh aan je zijde.

Hij weet van wanten (Afbeelding: Square Enix)

Final Fantasy VII Remake Intergrade blijft een mooie game

Met deze nieuwe presentatie werd wel weer duidelijk dat Final Fantasy VII Remake Intergrade een mooie game is. Dat was het eigenlijk al op de PlayStation 4, maar dankzij de extra kracht van de PlayStation 5 wordt er toch weer een schepje bovenop gedaan. Met name de verschillende lichteffecten in de game mogen er echt zijn en smaken absoluut naar meer.

Ziet er gewoon strak uit (Afbeelding: Square Enix)

Yuffie is een tof personage

Tot slot wil ik nog even terugkomen op Yuffie. In het origineel was het al een zeer leuk personage, ook al jat ze in de game al jouw materia en moet je die later weer zien terug te vinden. In de presentatie van Final Fantasy VII Remake Intergrade werd ze zeer energiek neergezet. Ze is stoer, een tikkie onnozel en heeft een goed gevoel voor humor. Al met al zorgt dat er voor dat echt zin heb om met haar avonturen te beleven in de game.

Final Fantasy VII Remake Intergrade
Yuffie is cool (Afbeelding: Square Enix)

Het is nog even wachten op Final Fantasy VII Remake Intergrade. De game staat gepland voor 10 juni en verschijnt dan exclusief op de PlayStation 5. Wil je weten wat wij van het origineel vinden? Lees dan hier onze review.

[REVIEW] Final Fantasy VII Remake: Het wachten waard

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen