Final Fantasy XIV: Endwalker: maak kennis met het volgende hoofdstuk

Games Jelle van Es 17 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Normaal gesproken gebruikt Square Enix speciale Fan Fest-evenementen om nieuwe dingen voor Final Fantasy XIV aan te kondigen. Afgelopen weekend was er zo’n evenement, maar dan zonder fysiek publiek. Fans konden het evenement online bijwonen.

Vanuit Tokio lieten de makers van Final Fantasy XIV weten dat er weer heel wat op de planing staat. Met Endwalker krijg je te maken met de nieuwe uitbreiding, die eind dit jaar is te spelen.

Final Fantasy XIV: Endwalker komt eind dit jaar

Final Fantasy XIV: Endwalker was al eerder aangekondigd. Maar nu is bekend geworden dat de nieuwe uitbreiding op 23 november verschijnt. Daarmee kun je natuurlijk rekenen op een lading aan nieuwe avonturen. De onderstaande trailer geeft wat dat betreft al een goed beeld van waar je op kunt rekenen.

De belangrijkste nieuwe toevoeging behalve de nieuwe gebieden, dungeons en andere standaard elementen, is dat je in Final Fantasy XIV: Endwalker aan de slag kunt gaan met een nieuwe job. Het gaat om de Reaper. Daarmee kun je van dichtbij schade uitdelen en heb je de mogelijkheid om tijdens het gevecht een Void avatar op te roepen om mee te vechten. Voor de nieuwe job is de onderstaande trailer vrijgegeven.

Nieuw ras

Daarnaast krijg je in Final Fantasy XIV: Endwalker te maken met een nieuw ras om mee aan de slag te gaan. Nou ja, helemaal nieuw is het ras niet, aangezien het om de mannelijke Viera gaat. Van dat ras kennen we tot nu toe eigenlijk alleen de vrouwelijke variant, die ook in andere games voorkomt binnen de reeks. Ook van dit nieuwe ras is er een nieuwe trailer.

Vlak na de release krijgen we nog een ander ras. Want waar we bij de Viera alleen de vrouwelijke varianten kenden, daar zagen we bij de Hrothgar alleen de mannelijke versie. Daar komt ook een vrouwelijke variant bij, maar dus na 23 november. Wil je de digitale Fan Fest herbeleven? Op de Youtube-pagina vind je een grote lading aan video’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen