Fitbit kopen voor je kinderen? Dit zijn op dit moment de beste opties

Gadgets Lisanne Beijen 25 jul 2021
Leestijd: 4 minuten

Een smartwatch heeft veel verschillende functies; van het laten zien van notificaties tot het monitoren van je slaap en activiteit. Dit maakt het een soort verlengstuk van je smartphone. Een gadget als de Fitbit is handig voor volwassenen, maar wist je dat ze ook bestaan speciaal voor kinderen?

Anno 2021 zijn opties genoeg wie een Fitbit voor diens kind zoekt. Het juiste exemplaar kiezen kan alleen lastig zijn voor wie extra rekening wil houden met de privacy van zijn kind, de levensduur van de watch, en natuurlijk ook de prijs. Wij zijn de beroerdste niet en helpen je die keuze graag wat makkelijker te maken. Dit zijn de beste Fitbits voor kids.

Fitbit Ace 2

Fitbit’s Ace 2 gaat al een tijdje mee en wordt nog steeds gezien als een van de beste, al dan niet de beste, activity trackers voor kinderen. Ook nu er een nieuwe versie van dit model op de markt is (de Ace 3, zie hieronder). De Ace 2 is speciaal ontworpen voor kinderen van 6 tot 8 jaar oud en heeft onder andere een stappenteller, registreert het aantal minuten activiteit, beweging per uur en heeft een slaapmonitor.

Waarom de Fitbit Ace 2 kopen als je ook voor de nieuwe Ace 3 kunt gaan? De prijs. Hoewel hij niet overal meer te koop is, scoor je hem met een beetje zoekwerk voor een paar tientjes goedkoper a de nieuwere versie.

Fitbit ACE 2 smartwatch
Fitbit ACE 2 (Afbeelding: Fitbit)

Fitbit Ace 3

De nieuwste Fitbit voor kinderen is de Ace 3; de opvolger van de Ace 2. De belangrijkste upgrades van deze nieuwe activity tracker zijn de langere batterijduur (zo’n 8 uur in plaats van 5), nieuwe modi zoals een ‘niet storen’-modus, een waterslot dat knoppen deactiveert wanneer hij bijvoorbeeld wordt gedragen in een zwembad, en nieuwe geanimeerde achtergronden voor het klokje. Met name deze nieuwe geanimeerde achtergronden van de klok vallen in de smaak bij kinderen.

Naast de achtergrond van het klokje zijn er ook nieuwe bandjes voor de Ace 3 beschikbaar, waaronder eentje in Minions-thema. Als die je kind niet over de streep trekt weten wij het ook niet meer.

Fitbit Ace 3
Fitbit Ace 3 (Afbeelding: Fitbit)

Charge 4

Anders dan de Fitbit Ace 2 en -3 is de Fitbit Charge 4 niet speciaal ontworpen voor kinderen. Toch is het een goede optie voor (iets oudere) kinderen. Zeker voor kids die iets actiever zijn. Zo heeft deze activity tracker bijvoorbeeld ingebouwde GPS die afstanden van wandelingen en stukjes hardlopen goed meet, een ingebouwde hartslagmeter, slaapmonitor en meer.

Dit model heeft ook de optie om reminders te geven om te bewegen. Dit is zeker een handige functie wanneer je kind of tiener nét iets te lang op de bank hangt met een iPad onder de neus.

activity tracker Charge 4
Fitbit Charge 4 (Afbeelding: Fitbit)

Fitbit Versa 3

Er zijn activity trackers voor de sportievelingen, maar wist je dat er ook activity trackers bestaan voor de creatievelingen en muziekliefhebbers? De Fitbit Versa 3 is er daar een goed voorbeeld van. De opvolger van de Versa 2 heeft overeenkomsten met de Apple Watch en Galaxy Watch en heeft een aantal toffe en handige functies, zoals integratie met Alexa en Spotify. Je kunt meer dan 300 liedjes op deze smartwatch opslaan. Uiteraard heeft hij ook veel handige functies om activiteit te monitoren, zoals je van Fitbit gewend bent.

Deze uitgebreide Fitbit is niet speciaal voor kinderen ontworpen en komt met een prijskaartje dat iets hoger is dan bijvoorbeeld de Ace 2 en 3. Toch is het een goede optie voor kinderen die een smartphone hebben. Zo ontvangt deze activity tracker namelijk ook inkomende oproepen, en berichten.

Fitbit Versa 3 activity tracker
Fitbit Versa 3 (Afbeelding: Fitbit)

Versa Lite

Deze Versa Lite is, zoals de naam al doet vermoeden, een iets simpelere versie van de Versa 3. Dat zie je naast in de functies ook terug in de prijs. Toch blijft dit een goede smartwatch voor (iets oudere) actieve kinderen met een smartphone.

Net als de andere activity trackers van Fitbit houdt ook deze onder andere de dagelijkse activiteit, slaap, en hartslag bij. Een handige functie voor kinderen en jongeren op dit model zijn de begeleide ademhalingsoefeningen. Deze helpen het kind dat bijvoorbeeld last heeft van examen- of toets stress te ontspannen.

Daarnaast kunnen kinderen gepersonaliseerde herinneringen in de Fitbit invoeren om bijvoorbeeld tijdens het leren eens in het halfuur op te staan en om op tijd naar bed te gaan. Al vergt het een heel gedisciplineerd en gehoorzaam kind om wel te luisteren naar een smartwatch als het op bedtijd aankomt, en niet naar diens ouders. Dit zijn overigens functies die ook in de Versa 3 en grotendeels in de 4 beschikbaar zijn, alleen is dit model dus wat betaalbaarder.

activity tracker Versa Lite
Fitbit Versa Lite (Afbeelding: Fitbit)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen