Vlieg over het water met het Fliteboard E-Foil surfboard

Tech Jelle van Es 6 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Als je wel eens over de golven hebt gesurfd, dan kun je het gevoel krijgen dat je er echter overheen vliegt. Het is een gevoel die voor veel surfers super verslavend is en waarom ze steeds terugkomen. Je hebt alleen wel wat golven nodig om dat gevoel te krijgen. Met het Fliteboard E-Foil surfboard kun je het echter ook zonder hoge golven doen.

Vlieg over het water met het Fliteboard E-Foil surfboard

Wat het Fliteboard E-Foil surfboard is surfen, dat is de elektrische fiets voor fietsen. Zo moet je het een beetje zien. Het is een surfboard dat geplaatst is op een set van ski’s dat weer aangedreven wordt door een propeller. Daarmee komt je board een beetje boven het water uit terwijl je rondscheurt. Je kunt er snelheden meehalen van zo’n 40 kilometer per uur en hij heeft een bereik van 25 kilometer totdat de batterij op is. Het opladen daarvan duurt maximaal 3,5 uur.

Het is daarmee een uitstekend device om te gebruiken op de momenten dat de golfjes het allemaal wat rustig aan doen of wanneer je gewoon een extra kick wil beleven. Ook is dit handig om eerst tegen de golven in te zwemmen, wat met dit ding een absolute peulenschil is.

Fliteboard E-Foil surfboard

Op de website van het surfboard kun je je eigen versie samenstellen en dan gaan bestellen. Hou er daarmee wel rekening dat het een pittige aankoop is. Hij gaat waarschijnlijk meer dan 10.000 euro kosten en is daarmee dus echt een flinke investering. Ook moet je even kijken hoeveel je weegt. Als je boven de 100 kilo zit, dan kan het zijn dat je niet heel goed boven het water uitkomt en daarmee dus niet optimaal gebruik kunt maken van de mogelijkheden die dit ding biedt.

Wil je meer surftrends? Kijk dan hier voor de nodige inspiratie die we hebben verzameld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen