Vijf handige sites waardoor je straks goedkoop op vakantie kunt gaan

Tech Jelle van Es 9 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Vakantie vieren is iets waar je lang naar uit kunt kijken. Even lekker weg van je dagelijkse werkzaamheden en genieten van mooi weer, cultuur of de natuur. Vandaag de dag is een reisje naar Spanje vaak niet meer goed genoeg en wil je verder. Maar dan moet je soms wel wat dieper in de buidel tasten. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende sites waar je goed kunt zien wanneer je makkelijk en goedkoop op vakantie kunt gaan.

Goedkoop op vakantie: Skyscanner

Skyscanner is waarschijnlijk de meest bekende prijsvergelijker van Nederland. Het is een tool die ik zelf vaak gebruikt en ook voor zakentrips zeer handig is om in te zetten. Je kiest een locatie en selecteert je gewenste data en ziet vanaf daar welke andere data eventueel goedkoper zijn. Als je dan flexibel bent kun je makkelijk honderden euro’s besparen.

goedkoop op vakantie

Goedkoop op vakantie: Momondo

Momondo is een alternatief op Skyscanner, met het verschil dat het een Brits platform is en je alle prijzen in ponden ziet. De site geeft aan of de gezochte data die je hebt opgegeven een beetje voordelig zijn of dat er onlangs een grote prijsstijging is geweest. Ook geeft het inzicht in de temperatuur van je bestemming.

goedkoop op vakantie

Goedkoop op vakantie: Airwander

Airwander is een website die handig is als je meerdere steden wilt bezoeken tijdens je vakantie. Via de website kun je makkelijk vluchten combineren met zogenaamde layovers, waarbij er zo’n 24 uur tussen beide vluchten zit. Via de website kun je zien wat je zoal in de buurt van het vliegveld kunt beleven en hoeveel tijd je nodig hebt om een stad te verkennen.

goedkoop op vakantie

Goedkoop op vakantie: Hopper

Weet je al waar je naar toe wilt gaan, maar maakt het je eigenlijk niet uit wanneer je vliegt? Dan is Hopper een handige tool. In tegenstelling tot de andere services is dit alleen als een app te downloaden. Vervolgens geef je aan waar je naar toe wilt vliegen en helpt de app je met het laten zien wanneer je het goedkoopst kunt vliegen.

goedkoop op vakantie

Goedkoop op vakantie: Kiwi

De laatste website die we willen uitlichten is Kiwi.com. Deze website is vooral handig als je meerdere steden wil bezoeken. Zo kun je aangeven hoe lang je weg wilt gaan, welke steden je tijdens de trip wil bezoeken en hoeveel nachten je daar ongeveer wil doorbrengen. Zo kun je in twee weken tijd bijvoorbeeld voor 1.000 euro steden als Osaka, Tokio en Seoul bezoeken en zie je van alles en nog wat.

goedkoop op vakantie

En als je je bestemming hebt uitgekozen, dan zijn dit een paar handige apps om op je telefoon te zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen