Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 8 jan 2018

Nieuwe versie Foldimate onthuld: nooit meer je kleding opvouwen?

Vind je het opvouwen van je kleding altijd zo’n vervelend klusje? Dan hebben we de ultieme gadget voor je: de Foldimate. Deze bijzondere machine werd vorig jaar onthuld tijdens CES, de grootste techbeurs ter wereld. Nu, een jaar later, is het ambitieuze bedrijf klaar om de wereld te veroveren. Meer dan 8,000 consumenten hebben de Foldimate al vooruit besteld. Dat is verrassend, gezien het geheel 850 dollar kost en net zo groot is als je wasmachine zelf.  

Foldimate 2.0: automatisch (bijna) al je kleding opvouwen

Je kleding opvouwen is misschien niet het leukste klusje, maar dat is wel erg prijzig. Nu is er een nieuwe productieversie onthuld. De machine zal eind 2019 beschikbaar zijn, en gaat nog meer kosten: 980 dollar. Een pittig prijskaartje, maar daar krijg je wel een strakker design voor terug. Maar ja, het blijft een flink apparaat.

Maar goed, wat krijg je daarvoor terug? De Foldimate kan shirts, overhemden en broeken opvouwen. Of het nou om een kindermaatje of XXL gaat. Het nieuwe model kan bovendien ook handdoeken en kussenslopen voor zijn rekening nemen. Ondergoed en sokken blijven een obstakel. Die zul je dus alsnog zelf moeten opvouwen.

Het eerste model kon naast het opvouwen ook een geurtje aan je kleding toevoegen. Het uiteindelijke productiemodel neemt afscheid van die feature, maar volgens de makers werkt het opvouwen daardoor beter. De Foldimate kan twee tot vier minuten maar liefst twintig tot veertig items opvouwen. Klinkt impressive, en dat is het ook, maar je moet zelf elk kledingstuk in de machine stoppen.

Het is dan ook moeilijk om je voor te stellen wie hier echt iets aan heeft. Wellicht kunnen ze in bijvoorbeeld hotels dit soort machines goed gebruiken. Het wordt in ieder geval de uitdaging voor het bedrijf om de consumenten van het nut te overtuigen. Als we de vooruitbestellingen moeten geloven, is dat echter al gelukt. Check hier alle andere onthullingen van CES 2018, waaronder de opvolger van het hoverboard.

 

 

Reageer op artikel:
Nieuwe versie Foldimate onthuld: nooit meer je kleding opvouwen?
Sluiten