Formule 1 socials: Max haalt uit naar Hamilton, Leclerc trots als een pauw

Apps Mark Hofman 19 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

De Grand Prix van Silverstone is er eentje waar mensen nog lang over na zullen praten. De Formule 1 race begon met de keiharde crash van Max Verstappen, ging verder met Charles Leclerc aan de leiding en eindigde met een uitbundige Lewis Hamilton die de winst pakte.

De Formule 1 race heeft bij veel mensen iets losgemaakt en zo ook bij de rijders zelf. Dit zeiden ze op social Media.

Formule 1: Max boos, Hamilton tevreden

De eerste ronde van de Grand Prix van Silverstone heeft zonder twijfel de meeste impact gehad. Al helemaal op Max Verstappen die met 51G de bandenstapel invloog. De coureur stapte zelf uit zijn Formule 1 auto, maar leek alles behalve soepeltjes te bewegen. Op Twitter laat de Nederlander, door middel van een foto met vader Jos, weten weer helemaal bij de les te zijn:

De foto werd een paar uur na een eerder bericht op Instagram geplaatst, waarin Max toch aardig uithaalde naar Hamilton. Volgens de Formule 1 coureur had de manier waarop de Engelsman zijn overwinning vierde niets met respect en sportiviteit te maken:

Lewis Hamilton keek daarentegen terug op een prettige race, al gaat zijn bericht voornamelijk over de crash.

Charles Leclerc had helemaal niets met de crash te maken, maar wist daardoor wel de koppositie te pakken in de Grand Prix van Silverstone. De Fransman reedt een indrukwekkende Formule 1 race en liet de eerste plek pas drie rondes voor het einde schieten. Hij kijkt met tevredenheid terug op de race, “maar de grootste overwinning is te zien dat het goed gaat met Max”, laat hij weten:

De Natte Scheet van de week award gaat ook deze week weer naar Valtteri Bottas. Hij kreeg de opdracht om Lewis Hamilton voorbij te laten, maar had daarnaast ook twee ontzettend slechte starten in zijn Mercedes. Waar hij tijdens de eerste start voorbijgereden werd door Chares Leclerc, pakte Lando Norris de Fin tijdens de tweede start. Hij viert zijn derde plek dan ook bescheiden:

Fans raken het niet eens

Ondanks het feit dat Lewis Hamilton gisteren een 10 seconde straf kreeg voor de crash, zijn Formule 1 fans het nog niet eens over de crash. Uiteraard staan de fans van Max en de fans van Lewis achter hun favoriete rijder, maar ook de algemene kijker weet nu nog niet precies wie er fout zit. Zo was gisteren tijdens de race ook te lezen in de reacties onder deze tweet:

Ook onder de #BritishGP raken de fans niet uitgepraat over de crash tussen Hamilton en Verstappen. De één ziet vooral die eerste coureur als de schuldige:

Waar andere Max als schuldige zien:

De race heeft veel losgemaakt en zal de komende tijd nog het onderwerp van gesprek zijn. De volgende Formule 1 race is op zondag 1 augustus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen