Formule E brengt een heel merkwaardig elektrisch voertuig op de markt

Elektrische auto's Dennis Mons 15 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

De Formule E staat bekend om het feit dat ze enorm rappe bolides hebben die zich kunnen meten met de Formule 1. Maar dit elektrisch voertuigje uit de e-sport is toch behoorlijk anders.

Als je aan de Formule E denkt, dan denk je vast aan dat heerlijke gesnirp van elektromotoren die razendsnel over een circuit rossen. De kans is dus klein dat dit nieuwe voertuig dat de sport introduceert in je opkomt; het is een elektrische step.

De elektrische step van Formule E is een apart beestje

Zoals de Formule E betaamt is dit niet een eenvoudige step. De GZ1, zoals hij heet, is meer complex dan je zou verwachten.

Dit vervoersmiddel heeft namelijk een gyroscoop. Deze technologie zorgt ervoor dat het schokken beter opvangt, de snelheid reguleert en meer stabiliteit geeft. Daarnaast heeft het 9 inch banden die tegen een stevig stootje bestand zijn.

Zinc Formle E elektrisch step
Snel en draagbaar. (Afbeelding: Zinc)

Slimme energiemodus

Het bedrijf Zinc Sports, dat de step in samenwerking met Formule E heeft gemaakt, stelt ook dat de elektrische step slim is. Hij gaat sowieso 24 kilometer per uur en heeft een actieradius van 20 kilometer.

Verder heeft deze rappe step een zogenoemd Smart Engery Recovery System in de batterij. Middels dat systeem wordt de batterij weer ietwat opgeladen wanneer je remt of als je een heuvel afrolt.

Slim zijn ook de lampen op de step. Als je bijvoorbeeld meer dan 15 graden draait naar links of rechts gaan automatisch de knipperlichten aan. Ook gaan de koplamp en het achterlicht aan als de sensoren op de step merken dat de zon weg is.

De step neem je ook makkelijk mee in de auto of in de trein. Hij is slechts 14,7 kilo en heeft een opvouwbaar stuur.

elektrisch step formule e
(Afbeelding: Zinc)

Hoeveel kost dit klein, elektrisch Formule E-apparaat? Slechts zo’n 460 euro. Heb je er wat aan in Nederland? Niet echt, want ze zijn hier helaas verboden de weg op te gaan. Spijtig. Maar goed, dan kan je altijd nog deze kekke elektrische brommer van Polestar aanschaffen.

Elektrische auto-fabrikant Polestar heeft nu ook een… brommer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen