Fortnite in 60 fps op iPhone XS, XS Max en XR

Apple Night 27 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

De iPhone heeft voor Fortnite spelers een streepje voor als gaming platform. Het meest populaire spel ter wereld kan namelijk op Apple’s nieuwste iPhones gespeeld worden in een adembenemende 60 frames per seconde.

Dit is een uniek voordeel dat bezitters van Apple’s nieuwste iPhones hebben boven de spelers die Fortnite spelen op Android-smartphones of de Nintendo Switch. Het spel heeft op die platforms namelijk niet de optie om op 60 fps te spelen.

60 frames per seconde!

De 60 fps-optie is beschikbaar voor Fortnite-spelers op de iPhone XS, XS Max en XR. Dit resulteert in een vloeiendere en scherpere visuele ervaring voor de spelers. De A12-processor van Apple is buitengewoon krachtig, waardoor 60 fps mogelijk is. Spelers op de Nintendo Switch en Android daarentegen, kunnen het spel op slechts 30 fps draaien. Alleen op krachtige consoles, waaronder de PlayStation 4 en Xbox One X kan het spel ook in 60 fps gespeeld worden.

Fortnite 60 fps
Een screenshot van Fortnite op een iPhone XS met de nieuwste patch geïnstalleerd die een nieuwe optie laat zien om te spelen op de hogere framesnelheid (klik/tap voor groter)

Fortnite erg populair

Eerder vandaag werd bevestigd dat het spel meer dan 200 miljoen geregistreerde spelers over de hele wereld heeft. Heb je dus een iPhone XS, iPhone XS Max of iPhone XR? Dan kun je je werk in Fortnite nu dus doen in 60 fps.

Toegegeven, de meeste Android-smartphones zijn goedkoper dan de nieuwste iPhones van Apple, zelfs de Nintendo Switch is een stuk goedkoper. Deze console kost momenteel zo’n 320 euro. Dat is ruim 500 euro minder dan de startprijs van de iPhone XR.

De meeste klanten die de nieuwste iPhones hebben gekocht, kochten deze hoogstwaarschijnlijk om andere redenen dan om te gamen. Maar als ze Fortnite willen spelen, kunnen ze erop vertrouwen dat hun visuele ervaring beter zal zijn dan die van hun tegenhangers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen