De Freakin’ Nerds vertellen je alles over Hogwarts Legacy (en meer)

Pop-Culture Mark Hofman 15 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Sinds de introductie van Hogwarts Legacy is de redactie van WANT, en tevens die van de Freakin’ Nerds-podcast, door het dolle heen. Jeroen en Mark stuiteren als mafkezen over de vloer, waar Dennis rustig in een hoekje zit te brommen. Genoeg stof om over te praten, dus.

Het is de reden dat Hogwarts Legacy hét onderwerp van onze meest recente podcastaflevering is. We keuvelen een beetje over de gloednieuwe game, maar trekken ook al onze kennis over de Harry Potter-franchise uit de kast. Reden genoeg om te luisteren, dus.

Nederlandse podcast babbelt over Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy is tot nu toe de meest besproken game van 2023. Niet heel vreemd, want Portkey Games geeft Harry Potter-fans exact wat ze eigenlijk al jaren willen hebben: vrijheid in de Wizarding World.

Gewaagd, zo eerlijk moeten we ook zijn. Enerzijds kun je bij fans van Harry Potter, zoals onze eigen Mark en Jeroen, het al snel goed doen als je met een dergelijke IP aan de slag gaat. Anderzijds kunnen ze niet kritischer zijn. Doe het verkeerd en je bent de pineut. Dat is praktisch gezien waar het op neerkomt.

Hogwarts Legacy, PlayStation 5, Xbox Series Beste games van 2023, Harry Potter
Mooi kasteel! Zouden ze wat mee moeten doen. (Afbeelding: Portkey Games / Warner Bros.)

Zeker als je er nog eens bij bedenkt hoe gigantisch het universum van Harry Potter wel niet is. De wereld van Hogwarts Legacy is ontzettend groot en moet dus alle details op orde hebben.

Genoeg stof om over te praten, dus grijpt de redactie van WANT.nl de kans met beide handen aan. Check de aflevering hieronder:

Freakin’ Nerds: technologie, pop-cultuur en wetenschap

De redactie van WANT kan maar niet ophouden over technologie, pop-cultuur en wetenschap. Het is zelfs dusdanig erg dat menig collega er soms gek van wordt. Reden genoeg om Jeroen, Dennis en Mark in een podcaststudio te duwen en ze een stoom af te laten blazen.

De passie voor de drie onderwerpen is de reden dat ze Freakin’ Nerds maken. Gebaseerd op de actualiteit, maar volledig tijdloos ingestoken. Komt Hogwarts Legacy uit spreken ze over Harry Potter, dropt Elon Musk een nieuwe Tesla is onderwerp elektrische auto’s.

Freakin’ Nerds is te luisteren via je favoriete podcast-app zoals Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify.

Hogwarts Legacy: mijn jarenlange Harry Potter-droom komt prachtig tot leven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen