5 romantische Netflix-films en -series om te kijken op Valentijnsdag

Pop-Culture Dunke van Boekel 14 feb 2023
Leestijd: 5 minuten

Of je het nu wil of niet, Valentijnsdag is toch echt gearriveerd. Hoeveel je daarmee gaat doen is natuurlijk helemaal aan jou, maar hierbij alvast: ‘gefeliciteerd!’, ‘volgende keer beter’ of ‘och ja, het is toch maar commercieel gedonder.’ Hoe jouw Valentijnsdag er ook uit ziet, we hebben hier een lijstje voor je met 5 van de tofste romantische films en series die je op Netflix vindt, van drama’s tot musicals en het soort verhalen waar je gewoon vrolijk van wordt.

Het komt ons allemaal wel eens voor. Eindelijk even neerploffen om met je partner, familielid of een vriend een film of serie aan te zetten en jullie spenderen een half uur aan het vinden van iets om te kijken. Maar vrees niet, wij hebben een lijstje samengesteld zodat jij meteen kan beslissen over wat je aan gaat zetten op deze Valentijnsdag.

Dit zijn hele fijne Netflix-films en -series voor Valentijnsdag

Of je Valentijnsdag nou alleen, met een speciaal persoon, vrienden of gewoon lekker niet viert, er zijn genoeg verhalen om eens in te duiken die helemaal in het thema staan van die vlinders in de buik. Of natuurlijk het gebrek daaraan, dat hoort er helaas ook bij. Edoch, we hebben er een paar verzameld. Check onze vijf suggesties hieronder:

#1: Heartstopper

8.7/10 op IMDB

Heartstopper is een Netflix-serie gebaseerd op de populaire webcomic van Alice Oseman. In de serie volgen we de timide Charlie (Joe Locke), die in het geheim in een toxic relatie zit met een jongen op zijn school. Charlie wordt daarentegen verliefd op de rugbyspeler Nick (Kit Connor), waar een relatie uit voortkomt die beide jongens van tevoren niet aan zagen komen.

De show wordt geprezen voor het neerzetten van queer-relaties en de moeilijkheden daaromheen, maar is uiteindelijk vooral gewoon erg fijn weg te kijken. zo ook met jouw speciale persoon samen op de bank. Een tweede seizoen is al in de maak, maar er is nog veel meer van de webcomic om te verfilmen. Hopelijk wordt deze serie niet gecanceld, als we rekening houden met wat Netflix de laatste tijd wel aan het doen is.

Check Heartstopper nu op Netflix!

#2: Entergalactic

7.4/10 op IMDB

Het eerste dat je waarschijnlijk opvalt aan Entergalactic is de stijl van de animatie. Het werd eerst als Netflix-serie ontwikkeld maar werd uiteindelijk een film met een stijl en animatie die overduidelijk veel leentjebuur speelt bij Spider-Man: Into the Spider-Verse. De film is ontwikkeld door de muzikant Kid Cudi, die ook veel van de muziek voor Entergalactic gemaakt heeft.

De film is eigenlijk al een aanrader door de prachtig geanimeerde muzikale segmenten maar vertelt daarnaast ook nog eens een tof verhaal over Jabari (gespeeld door Kudi zelf). Hij is een comic-tekenaar woonachtig in New York, die op het punt staat een doorbraak te maken met één van zijn comics. Ondertussen begint hij het ook erg leuk te krijgen met zijn nieuwe buurvrouw, net nadat zijn ex ineens weer terug komt in zijn leven.

Het is aan Jabari om de balans te zoeken in een hectische en verwarrende periode.

Entergalactic is te streamen op Netflix.

#3: Een classic op Netflix: Mamma Mia!

6.5/10 op IMDB

Om maar even bij romantische musicals te blijven, Mamma Mia! is misschien wel één van de grootste. De film (die nu op Netflix staat) speelt zich af op een eilandje in Griekenland, waar een alleenstaande moeder voorbereidingen aan het treffen is voor de bruiloft van haar dochter. Diezelfde dochter heeft voor die bruiloft drie oude vlammen van haar moeder uitgenodigd om er hopelijk achter te komen wie haar biologische vader is.

Wat volgt is een luchtige comedy-drama en comedy tussen de drie mogelijke vaders (die overigens perfect gecast zijn) terwijl Sophie (de dochter, gespeeld door Amanda Seyfried) alle zenuwen ervaart die bij een trouwerij horen. En als kers op de taart: we kunnen het natuurlijk niet over Mamma Mia! hebben zonder ook iets te zeggen over de muziek van ABBA.

Met tracks als Honey, Honey, Dancing Queen en Gimme, Gimme, Gimme overspoelt je met een hoop positiviteit, zelfs als het géén Valentijnsdag is.

Mamma Mia! is nu te zien op Netflix.

Mamma Mia Netflix Film
Lekker zomers zo in februari. (Afbeeldingen: Universal Pictures)

#4: Sex Education

8.3/10 op IMDB

Met drie seizoenen is Sex Education dé perfecte Netflix serie om op Valentijnsdag  mee op de bank te liggen en keihard te bingen. In de serie volgen wij Otis Milburn (Asa Butterfield), een jongeman wiens moeder sekstherapeut is. Ongemakkelijk natuurlijk, voor een middelbare scholier.

Daarentegen blijkt dit ook mogelijkheden te bieden wanneer Otis met behulp van de problematische (maar goedbedoelende) Maeve (Emma Mackey) een sekskliniek opricht op school. Hier kunnen studenten betalen voor advies over alles omtrent seks, relaties en alles daaromheen. Sex Education biedt een grote variatie aan problemen waar de personages mee worstelen, maar blijft dat meestal doen met een gezonde dosis humor en opgewekte sfeer.

Seizoen 1 tot en met 3 is te streamen op Netflix, met seizoen 4 onderweg.

#5: Mooi en aangrijpend voor Valentijnsdag: Marriage Story

7.9/10 op IMDB

In deze kritisch bejubelde romantische Netflix-film kijken we naar de scheiding tussen twee amerikaanse ouders en hoe wat voor effect dit op hen en hun dochter heeft. Marriage Story is dramatischer dan de andere films en series op deze lijst, maar het verhaal is ontzettend ingrijpend en persoonlijk. Logisch wel, aangezien het gedeeltelijk ook op de ervaringen van regisseur en schrijver Noah Baumbach is gebaseerd.

Met zo’n persoonlijk verhaal zijn de performances net zo belangrijk als het script zelf, en zowel Charlie en Nicole Barber (Adam Driver en Scarlett Johansson) geven er alles voor. Het is volkomen terecht dat ze allebei genomineerd werden voor een Oscar.

Marriage Story is misschien niet de ideale film voor een ‘gezellig’ avondje op de bank. Maar de thema’s van liefde maar ook pijn zijn net zozeer de moeite waard als de rest van de Netflix-films en -series in deze lijst.

Je kunt de film nu op Netflix bekijken.

Dit is volgens Spotify de perfecte muziek om te luisteren met je Valentijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen