Freakin’ Nerds aflevering 2: ‘Opvouwbare laptop is gewoon opvouwbare tablet’

Tech Mark Hofman 5 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Nieuwe week, nieuwe kansen en dus ook een gloednieuwe aflevering vanĀ Freakinā€™ Nerds. Sinds vorige week heeft de redactie van WANT ook zijn eigen podcast. Deze week: praten over opvouwbare gadgets.

In de nieuwe aflevering gaan Dennis, Jeroen en Mark namelijk he-le-maal los over alles wat opvouwbaar is. Op het gebied van gadgets dan, ā€œwant anders kunnen we het net zo goed over papier gaan hebbenā€, aldus onze eigen Jeroen Kraak.

Freakinā€™ Nerds: ā€˜opvouwbare laptop is opvouwbare tabletā€™

Het concept van Freakinā€™ Nerds is simpel: de redactie van WANT buigt zich over datgene wat ze het meeste liefhebben. Logischerwijs gaat dat dus voornamelijk over Technologie, Pop-Cultuur en Wetenschap. Net als onze website, dus.

Iedere aflevering openen we met drie grote nieuwtjes, gaat verder met drie (soms pittige) stellingen, worden opgevolgd door Fun Facts om het geheel vervolgens af te ronden met De Stoorzender.

In aflevering 2 vanĀ Freakinā€™ NerdsĀ praten Jeroen, Dennis en Mark over opvouwbare gadgets. Iets waar de drie heren, op zā€™n zachts gezegd, een mening over hebben.

Dennis: ā€˜Opvouwbaar is keiharde smartphone-revolutieā€™

Hoewel de eerste opvouwbare smartphone in 2018 verscheen, wist Samsung met de Galaxy Fold in 2019 de eerste grote stappen te zetten. Bijna vier jaar later is het grote publiek nog altijd niet om, maar daar komt volgend Dennis Mons snel verandering in.

ā€˜Foldables gaan een revolutie veroorzaken in het ontwerp van de smartphoneā€™, zegt hij in deĀ Freakinā€™ Nerds-podcast. Zo ziet de WANT-redacteur zichzelf binnen de kortste keren met een opvouwbare smartphone rondlopen. Al is hij wel van mening dat ze dan wel eerst goedkoper moeten worden. Iets dat Jeroen en Mark, gek genoeg (het kan!), met hem eens zijn.

Google Pixel Fold tackelt irritatie rondom Samsung Galaxy
(Afbeelding: Mark Hofman / WANT) (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Jeroen: ā€˜Vergeet opvouwbaar, oprolbaar is de toekomstā€™

Volgens Jeroen kunnen we de komende jaren best genieten van opvouwbare producten, maar het is oprolbaar dat de toekomst heeft. Iets dat uiteraard afkomstig is van de vele (conceptuele) oplossingen die we tijdens CES 2022 voorbij zagen komen.

Waar Dennis en Mark voornamelijk het concept van de opvouwbare smartphone zien zitten, denkt dat Jeroen er een hele markt is weggelegd voor oprolbaar. Ongelijk heeft hij niet, want er zijn op dt moment bijvoorbeeld al producten als een oprolbare televisie en ook smartphones komen eraan. Er is dus zeker een markt voor, maar wordt hij ook groot?

Mark: ā€˜Opvouwbare laptop is opvouwbare laptopā€™

De stelling die Mark deze week had meegenomen had ook makkelijk onderdeel kunnen zijn vanĀ De Stoorzender. Hij is dit keer namelijk vrij gefrustreerd. Nee, laten we het anders zeggen: hij heeft het idee dat er iets niet klopt.

Nadat er meerdere bedrijven een opvouwbare tablet hebben aangekondigd, zag Mark inĀ Freakinā€™ NerdsĀ zijn kans schoon om een misverstand recht te zetten. ā€˜De opvouwbare laptopā€¦een laptop vouwt al. Als je het toetsenbord weghaalt en alleen scherm overhoudt, dan heb je het dus over een opvouwbare tablet.ā€™

Een korte discussie, want Dennis en Jeroen kunnen niet genoeg beamen dat Mark gelijk heeft.

ASUS, Freakin' Nerds, Laptop, tablet
(Afbeelding: ASUS)

Freakinā€™ Nerds presenteert:Ā De Stoorzender

Dennis Mons is nu enkele maanden redacteur van WANT en binnen die tijd heeft hij al menig frustratie over situaties met de redactie gedeeld. Dat doe hij overigens op een eigen, zeer unieke wijze: met een flinke dosis humor en zelfbeheersing waar je bang van wordt.

Om dat met de rest van Nederland te delen besloten weĀ De StoorzenderĀ in het leven te roepen. Een korte rubriek waarin Dennis duidelijk maakt wat hem dwars zit en waarom. Deze week: het spelen van games in films en series:

Benieuwd naar onze gehele podcast? Je luistert de tweede aflevering vanĀ Freakinā€™ NerdsĀ hieronder:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft šŸš€

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen