5 functies die je volgens experts echt moet uitzetten op je Samsung-smartphone

Smartphones Sam Dille 23 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Samsung-smartphones zijn een essentieel onderdeel van het dagelijks leven. Je kijkt er vast elke paar minuten op, niet wetend dat je flink wat meer uit het toestel kunt halen. En daar moet je ook een paar instellingen voor verwijderen.

Laten we eerlijk zijn. Samsung staat niet bekend om zijn geweldige standaardinstellingen. Er zijn genoeg dingen die je moet aanpassen om het meeste uit zo’n smartphone te halen. Dan moet je maar net weten wat het toestel allemaal te bieden heeft.

@wantnl

Deze smartwatch gaat DERTIG DAGEN mee op een lading 🤯 #withings #ifa23 #ifa2023 #gadgets

♬ origineel geluid – WANT

Verwijder deze 5 instellingen om je Samsung-smartphone naar een hoger niveau te tillen

Wij hebben vijf instellingen voor je klaar staan die je het beste per direct kunt verwijderen. Sommige van deze instellingen draaien om standaard Samsung-apps en andere helpen je om Samsung-telefoons sneller en gemakkelijker te laten werken. Uiteindelijk maken ze je smartphone een stuk gebruiksvriendelijker.

#1 Bixby op de zijtoets

Als je op de ‘uit’-knop van een Samsung-telefoon drukt, gaat de telefoon niet echt uit. In plaats daarvan opent hij de spraakassistent Bixby. Een update die, als je Bixby niet actief gebruikt, heel irritant kan zijn. Gelukkig kun je hem heel makkelijk uitschakelen.

Navigeer naar de instellingen van je smartphone en klik op ‘geavanceerde functies’. Zoek vervolgens naar ‘Bixby routines’ en schakel de optie uit.

#2 Samsung-internet

Een Samsung-smartphone heeft vaak Samsung-internet als standaardbrowser ingesteld. Maar als je Chrome gebruikt, is het de moeite waard om over te schakelen. Dat betekent dat je makkelijker toegang hebt tot bijvoorbeeld je bladwijzers en opgeslagen betaalmethoden.

Als je dit wilt wijzigen ga je naar de instellingen en klik je op ‘Apps’. Druk daarna op ‘Standaard-apps kiezen’ en selecteer bij ‘Browser-app’ Google Chrome.

Samsung Galaxy S21 FE Android
Chrome op een Samsung. (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#3 Besturing met drie knoppen

Gebruikers van nieuwere Samsung-apparaten en iPhones zijn gewend aan gebarenbediening. Hiervoor hoef je geen knoppen onderin meer te gebruiken, maar navigeer je door middel van vegen op het scherm. Veel Samsung-apparaten hebben echter het oude systeem met knoppen als standaard.

Ben je gewend aan het moderne besturingssysteem, dan kun je dit aanpassen in de instellingen. Ga naar ‘Display’, druk op ‘Navigatiebalk’ en kies voor ‘Veegbewegingen’.

#4 Het toetsenbord van Samsung

Google’s toetsenbord ‘Gboard’ is makkelijker te gebruiken en veel beter dan het toetsenbord van Samsung. Google’s typemachine heeft een betere autocorrectie, betere lay-out en veel leuke GIF’s en emoji’s. Om het te installeren, ga je naar de Play Store, zoek je op Gboard en installeer je de app.

#5 Iets dat je wel wil hebben: een always on-display

Wat mensen willen van een always-on display is vrij simpel: de aanwijzing zit in de naam. Maar Samsung-telefoons doen dat niet standaard. Het scherm licht alleen op als je erop tikt. Wil je een always on-display dan moet je in de instellingen naar ‘Vergrendelscherm’ gaan en ‘Always On Display’ inschakelen.

Waarom je nooit meer tussen een iPhone of Android wil kiezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen