Fusion Drive voor instapmodel iMac

Apple Anth 6 jan 2013
Leestijd: 1 minuut

Tegelijkertijd met de nieuwe iMacs werd in oktober 2012 ook de Fusion Drive door Apple geïntroduceerd. Dit hybride opslagmedium combineert volgens Apple de snelheid van een solid state drive met de grote opslagruimte van een traditionele harde schijf. De Fusion Drive is vooralsnog enkel beschikbaar in twee uitvoeringen, je hebt namelijk de keuze tussen 1 terabyte en 3 terabyte aan opslagruimte. Deze laatste variant is echter alleen te selecteren voor een 27 inch iMac.

Oorspronkelijk was de optie om een Fusion Drive in je nieuwe iMac te laten plaatsen enkel mogelijk bij aanschaf van de duurdere versie van het 21.5 inch model of bij aanschaf van een 27 inch iMac. Verschillende blogs hebben echter opgemerkt dat dit nu veranderd is, ook bij het bestellen van een instapmodel iMac 21.5 inch is het mogelijk om de Fusion Drive als opslagmedium te selecteren.

Het upgraden naar de 1 TB Fusion Drive tijdens het bestellen van een nieuwe iMac kost 250 euro. Hiermee is de Fusion Drive geen koopje, maar nog altijd een stuk beter betaalbaar dan een solid state drive met dezelfde opslagruimte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen