Deze imposante gadgets uit Batman bestaan daadwerkelijk in het echt

Gadgets Sam Dille 28 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Batman heeft geen eigen superkrachten. Daarom is hij afhankelijk van een aantal fantastische gadgets. Als Bruce Wayne heeft de superheld meer dan genoeg geld voor toffe technische snufjes. Sommige komen erg dicht in de buurt van de echte wereld.

Hoewel veel gadgets uit Batman niet in het echt bestaan, zijn er ook een hoop die je zomaar in het echt kunt tegenkomen. Soms haalden de makers zelfs inspiratie uit de ‘gewone’ wereld.

Deze gadgets uit Batman kun je in het echt bewonderen

Wij hebben een paar indrukwekkende voorbeelden voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

#1 Grappling Guns

Batman’s iconische grappling gun is in de films een klein handpistool. Maar in de echte wereld zijn ze stukken groter en minder praktisch dan in de Batman-films. YouTuber Built IRL wist er één te maken die werkt met CO2 en een motor van 10.000 Watt. Hij heeft zelfs een harnas nodig om het gewicht gelijkmatig te kunnen verdelen.

#2 Batarangs

De Batarang is geïnspireerd op Japanse werpsterren, genaamd shuriken. Deze werden vroeger gebruikt om belangrijke vijanden te elimineren. De Batarang is door de jaren heen steeds verder ontwikkeld en aangepast. Het is uitgegroeid tot een onlosmakelijk symbool voor Batman.

#3 Batmobile

De Batmobile is misschien wel het meest legendarische speeltje dat Batman ooit heeft gebruikt. Hoewel er versies van elke live-action Batmobile zijn gebouwd, is een van de meest indrukwekkende een recente replica van de DCEU Batmobile. Die was voor het eerst te zien was in Batman v Superman: Dawn of Justice.

Deze real-life Batmobile lijkt niet alleen sprekend op die uit de films. Hij heeft ook een krachtige motor van een Ford F350 Raptor, die 700 pk produceert.

#4 De Wingsuit van Robert Pattinson’s Batman

Robert Pattinson’s The Batman is de meest realistische weergave van het personage op het witte doek tot nu toe. Om ook de vliegscènes realistischer te maken, gebruikten de makers een wingsuit. Dit is een pak met vleugels waarmee je door de lucht kan zweven.

Met een wingsuit kunnen mensen daadwerkelijk van hoge gebouwen zweven. Het pak bestaat al bijna twintig jaar en is populair onder veel avonturiers. Maar probeer het niet thuis!

#5 Batpod

Naast de Batmobile, heeft Bruce Wayne ook andere voertuigen gebruikt. Eén daarvan is de Batpod uit The Dark Knight. In de film is de Batpod een spectaculaire motor met kanonnen en grijphaken.
In werkelijkheid was de Batpod best lastig te besturen.

Alleen stuntrijders mochten erop rijden, omdat de motorfiets aangepast was met een brede draaicirkel en een aparte zitpositie. Hoewel hij niet het meest praktische voertuig van Batman was, is de Batpod in onderstaande video toch echt gemaakt.

LEGO komt met geniale Batman-set die onmisbaar is voor de echte fan

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen