LEGO komt met geniale Batman-set die onmisbaar is voor de echte fan

Pop-Culture Jeroen Kraak 17 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Als Batman-fan kan je natuurlijk continu met de films, comics en games aan de slag. Nu kun je ook bouwen met de ideale LEGO-set van de superheld.

LEGO wordt door veel mensen als iets gezien voor kinderen. En dat is natuurlijk hartstikke onterecht want er zijn inmiddels veel fantastische sets voor volwassenen. Daar komt er nu nog eentje bij voor Batman.

Batman in de sporen van Harry Potter en Star Wars

LEGO heeft verschillende sets die geïnspireerd zijn op films en series. De Harry Potter-sets zijn natuurlijk legendarisch, maar ook Marvel, Star Wars en Indiana Jones hebben allemaal hun eigen pakketten. Zelfs series als Friends en The Office kennen hun eigen sets. Ook Batman is al jaren populair.

Zo is de Batmobile van LEGO al jaren vaste prik. Nu is er een nieuwe Batman-set die de auto van de troon stoot. Maak kennis met de Batcave uit Batman Returns.

Deze nieuwe Batman-set is vanaf juni beschikbaar en bestaat uit 3.981 steentjes, om precies te zijn. Dit bijzondere bouwwerk kun je openvouwen waarna de Batcave tevoorschijn komt. Ook zit er een Batmobile bij. In totaal heeft de set een breedte van 51 centimeter.

De echte fans zien meteen de verwijzingen naar Batman Returns. Naast de Batmobile zien we ook de Batcomputer en de Batsuit Vault. Die details zijn ook terug te vinden in de minifigures die je bij deze LEGO-set geleverd krijgt.

Deze misstaat niet in je huis. (Afbeelding: LEGO)

Bij deze set zien we de de Batman die werd gespeeld door Michael Keaton. Ook zijn onder andere Michelle Pfeiffer’s Catwoman en Danny DeVito’s joker van de partij.

Zo veel gaat de nieuwe LEGO-set kosten

Dat deze set juist nu uitkomt heeft een bijzondere reden. Het is namelijk iets meer dan 30 jaar na de release van Batman Returns. Reden voor een feestje zal LEGO waarschijnlijk gedacht hebben.

De nieuwe LEGO-set is vanaf 8 juni verkrijgbaar. Hij krijgt een prijskaartje mee van 399 euro.

LEGO dropt Indiana Jones-sets (en we worden helemaal gek)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen