Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 8 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Star Wars met de cast van Harry Potter: een betere combi bestaat er niet

Stel dat Star Wars-bedenker George Lucas en de geestelijke moeder van Harry Potter, J.K. Rowling, de handen ineen hadden geslagen, dan zou er wellicht een cross-over van de franchises ontstaan. En zoals deze door AI gemaakte afbeeldingen bewijzen: dat zou episch zijn!

Op de redactie maken we vaak grappen over welke franchise beter is: Harry Potter of Star Wars. In alle eerlijkheid houden we enorm van beiden. Maar wat als er een fusie van die twee zou bestaan?

Ja wat is nou nou: Star Potter of Harry Wars?

Deze samensmelting van Star Wars en Harry Potter is gemaakt door LuXxabde. Hij deed mee met een wedstrijd op Freelancer.com. Hierin werden kunstenaars opgeroepen om met AI-software als Dall-E, Midjourney en Stable Diffusion aan de slag te gaan.

De voorwaarde was vrij eenvoudig: stel je voor, wat als Harry Potter een anime was, een comedy/sitcom, een show over een zombie-apocalyps, een sportserie, een horror, een middeleeuws drama, een western, of misschien zelfs een moord/mysterie serie?

star wars, harry potter
Harry. (Afbeelding: LuXxabde)

LuXxabde koos dus voor een mengelmoes van Star Wars en Harry Potter en zijn resultaten bleken verbluffend goed. Het is moeilijk om te kiezen welke van de fantastische, door AI gemaakte afbeeldingen het bruutst is. Zowel Harry als Hermione zijn bijvoorbeeld ontzettend badass met hun blauwe lightsabers.

Ook is het fantastisch om Snape te zien als een soort Yoda, Dumbledore als een Stormtrooper en Hagrid als een wookiee. Geen idee waarom Dumbledore trouwens een Stormtrooper zou zijn, maar dat terzijde.

Harry Potter Star Wars
Snape. (Afbeelding: LuXxabde)

All hail The Sith Lord Voldemort

Toch lijken vooral Draco en Voldemort perfect voor de rol als Sith Lords. Zou Draco daadwerkelijk de stap nemen naar de Dark Side? In de Harry Potter-films heeft hij nooit compleet aan de zijde gestaan van Voldemort, maar helemaal ondenkbaar is het zeker niet.

Draco werd namelijk aangemoedigd door zijn vader om met de Death Eaters samen te werken. Het is wat dat betreft te vergelijken met Anakin Skywalker die de kant koos van Emperor Palpatine.

Harry Potter en Draco
Draco. (Afbeelding: LuXxabde)

Maar geen denkbeeldige zorgen over een denkbeeldig scenario: Draco kan altijd nog van kant veranderen. Als Darth Vader het kan in Star Wars, dat kan Draco het ook.

Overigens was LuXxabde niet de winnaar. Die vind je namelijk hier en ook meer inzendingen van andere kunstenaars.

7 magische geheimen over Harry Potter die je waarschijnlijk niet wist

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!