Galaxy S23 krijgt mogelijk alleen deze processor van Samsung

Smartphones Wesley Akkerman 11 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven heeft de Samsung Galaxy S23 wereldwijd dit keer overal dezelfde processor. Meestal is het zo dat de Zuid-Koreaanse fabrikant twee processors gebruikt, in verschillende delen van de wereld. De eigen processor van de Exynos-lijn, zit vaak in het Europese model.

Samsung lijkt het voor 2023 anders aan te willen pakken. We moeten de zomer van 2022 nog overleven, maar geruchtenmakers kijken nu alvast naar wat we begin volgend jaar kunnen verwachten, van onder meer Samsung. Die wil zijn Galaxy S23-lijn namelijk mogelijk overal voorzien van dezelfde processor van Qualcomm.

Samsung Galaxy S23 met één type processor?

Meestal is het zo dat de Europese modellen een processor uit de eigen Exynos-lijn krijgen en dat bijvoorbeeld Amerikanen de (vaak iets betere) chips van Qualcomm krijgen. Maar voor 2023 gooit het bedrijf mogelijk het roer om en krijgt elke eigenaar een nieuwe Snapdragon-processor van Qualcomm.

In dit geval gaat het om de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-variant. Dat meldt techanalist Ming-Chi Kuo op zijn eigen Twitter-account. De analist staat vooral bekend om zijn voorspellingen omtrent Apple. Maar nu zien we dus dat Kuo ook een duit in het zakje wil doen van geruchten over toekomstige Samsung-apparaten. Waaronder dus de aankomende S23.

Waarom kiest Samsung hier voor?

Mocht dit nieuws kloppen, dan is de grote vraag: waarom kiest het Koreaanse bedrijf hier voor? Het is waarschijnlijk omdat de nog niet uitgebrachte Samsung Exynos 2300-processor niet kan concurreren met het moderne aanbod van Qualcomm. Die processors zijn snel, capabel en sterk en bovendien energiezuinig.

Maar er kan nog een reden meespelen. Dit jaar werd het Exynos-model van de Samsung Galaxy S22 namelijk minder verkocht en geleverd door aanhoudende leveringsproblemen. Het lijkt erop dat Samsung daardoor nu dus eieren voor z’n geld kiest en het op veilig gaat spelen voor de aankomende Galaxy S23.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen