Kanonnen: zoveel geld pakte de Game of Thrones-cast per aflevering

Films & Series Mark Hofman 17 aug 2022
Leestijd: 5 minuten

Aanstaande maandag is het zover: de wereld van Game of Thrones heropent haar deuren. Met de prequel House of the Dragon borduurt HBO verder op het succes van de hitserie. Tijd om de belangrijkste momenten even terug te zien, de boeken te lezen of te kijken hoe verschrikkelijk veel geld de cast van de serie verdiende. Geld is leuk!

EĂ©n van de grootste televisieseries ter wereld moet toch een flinke bak met centen opleveren voor de mensen die het maken? Ze zullen het ongetwijfeld niet voor het geld doen (denk het stiekem wel), maar het is toch lekker mee genomen. Zeker als je de bedragen ziet die grote sterren als Peter Dinklage, Emilia Clarke en Kit Harrington binnenslepen per aflevering.

Game of Thrones: zoveel verdiende de cast per aflevering

Met House of Dragon voor de deur zijn er veel fans die zich weer even wanen in de wereld van Game of Thrones. EĂ©n van de bekendste en grootste series ter wereld kwam, na acht jaar, in 2019 ten einde. In die jaren hebben de belangrijkste castleden aardig wat geld binnen kunnen harken. Ze mochten dus niet alleen in een ongelofelijk vette serie spelen, maar konden daarna ook nog eens het luxe leven leiden. Sommige mensen


Sommige van de onderstaande namen behoren tot de best betaalde acteurs ter wereld. Dit is hoeveel ze verdienden met Game of Thrones.

Emilia Clarke – 1.2 miljoen dollar

Game of Thrones had vijf hoofdrolspelers waar Emilia Clarke er één van was. In haar rol als Daenerys Targaryen wist ze haar carriÚre niet alleen een boost te geven, maar vulde ze haar bankrekening ook flink. Waar de actrice eerder 500.000 dollar per aflevering verdiende, pakte ze voor het zevende seizoen nog eens 200.000 dollar extra. Een acceptabel salaris dat voor het laatste seizoen van de serie niet genoeg was. De eindstand voor het achtste seizoen was een salaris van 1.2 miljoen dollar per aflevering.

Emilia Clarke heeft naar verluidt een nettowaarde van 9 miljoen.

Game of Thrones, HBO, House of the Dragon, geld
Daenerys Targaryen (Afbeelding: HBO)

Kit Harrington – 1.2 miljoen dollar

Kit Harrington werd door Game of Thrones wereldwijd bekend als Jon Snow. De bastaardzoon van Ned Stark behoorde tot de belangrijkste personages uit de serie en hield het daardoor ook acht seizoenen uit. De acteur volgde hetzelfde pad als Emilia Clarke en kreeg uiteindelijk 1.2 miljoen dollar per aflevering.

Kit Harrington heeft naar verluidt een nettowaarde van 12 miljoen dollar.

Game of Thrones series HBO Max
Daenerys en Jon Snow. (Afbeelding: HBO)

Peter Dinklage – 1.2 miljoen dollar

Peter Dinklage, de acteur die ons al ontzettend veel moois gegeven heeft. Naast Avengers: Infinity War, The Chronicles of Narnia en X-Men: Days of Future Past was hij dus ook te zien in Game of Thrones. De acteur vulde de rol van Tyrion Lannister in en pakte 1.2 miljoen dollar per aflevering.

De nettowaarde van Dinklage wordt geschat op meer dan 15 miljoen dollar.

Game of Thrones, HBO, House of the Dragon, geld
Tyrion Lannister (Afbeelding: HBO)

Nikolaj Coster-Waldau – 1.2 miljoen dollar

Nikolaj Coster-Waldau. Die naam zegt je waarschijnlijk iets minder dan Jamie Lannister. De knappe ridder met een dubbele agenda wist de acteur een aardig zakcentje op te leveren. Net als zijn mede-hoofdrolspelers pakte hij per aflevering een kleine 1.2 miljoen dollar.

Coster-Waldau speelde in de tussentijd in films als Shot Caller en 3 Things. Hij werd ook nog eens het gezicht van mannenproducten van L’Oreal Paris en heeft een geschatte nettowaarde van 16 miljoen dollar.

Game of Thrones, HBO, House of the Dragon, geld
Jamie Lannister (Afbeelding: HBO)

Lena Headey – 1.2 miljoen dollar

Lena Headey had het overigens niet zo goed als haar mannelijke tegenspelers. De actrice begon met een salaris van 300.000 dollar per aflevering, maar werd uiteindelijk opgeschaald naar 500.000 dollar. Toen de rest van de hoofdrolspelers 1.2 miljoen per aflevering gingen verdienen, kreeg de actrice ook de loonsverhoging. Dit terwijl ze slechts 25 minuten te zien is in het laatste seizoen en dus 69.000 dollar per vertoonde minuut verdiende.

De nettowaarde van Lena Headey wordt geschat op 9 miljoen dollar.

Game of Thrones, HBO, House of the Dragon, geld
Cersei Lannister (Afbeelding: HBO)

Sophie Turner – 253.000 dollar

Nu komen we aan bij de actrices die aanzienlijk minder geld verdienden dan de eerder genoemde acteurs en actrices. Sophie Turner, die de rol van Sansa Stark op zich nam, verdiende in het laatste seizoen een bedrag van 253.000 dollar per aflevering. Aanzienlijk minder dan, bijvoorbeeld, haar fictieve broer Kit Harrington. “Hij krijgt meer geld dan ik, maar heeft ook een veel grotere rol”, liet ze in een interview met Indiewire weten. “Voor het laatste seizoen had hij iets van 70 shoots in de nacht, waar ik er bijna geen Ă©Ă©n had. Hij mag het geld dus lekker houden.”

Stilzitten deed Sophie Turner overigens niet. De actrice schitterde onder andere in de X-Men-franchise en heeft een nettowaarde van 10.9 miljoen dollar.

Game of Thrones, HBO, House of the Dragon, geld
Sansa Stark (Afbeelding: HBO)

Maisie Williams –  253.000 dollar

Toen Maisie Williams voor het eerst de rol van Arya Stark invulde was ze slechts dertien jaar oud. Ze werd ingedeeld in de Tier B en verdiende destijds 150.000 dollar per aflevering. Uiteindelijk groeide dat bedrag tot een indrukwekkende 253.000 dollar. Nog steeds aanzienlijk minder dan de hoofdrolspelers, maar ontzettend veel geld.

Ze pakte in de tussentijd rollen aan in Doctor Who, The New Mutants en ontwikkelde haar eigen apps (Daisie). Haar nettowaarde wordt geschat op een kleine 6 miljoen dollar.

Game of Thrones, HBO, House of the Dragon, geld
Arya Stark (Afbeelding: HBO)

Game of Thrones, maar dan 200 jaar eerder

Zoals gezegd trapt HBO Max aanstaande maandag het eerste seizoen van House of the Dragon af. De imposante serie, waar veel Game of Thrones-fans naar uitkijken, speelt zich een flink stuk voor de eerste serie af. De gebeurtenissen van House of the Dragon liggen 200 jaar in het verleden als je vanaf de eerste aflevering van Game of Thrones rekent.

Wil je meer weten over de serie? In het onderstaande artikel praten we je met liefde bij, maar op deze pagina op onze website krijg je ook alle laatste ontwikkelingen mee.

House of the Dragon-trailer: 5 dingen die opvallen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen