Nope, nope, nope! Indrukwekkend robotpak bouwt slang om tot…nope!

Tech Dennis Mons 20 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Je wist het misschien niet, maar slangen hebben pootjes. Niet zodra ze volgroeid zijn, maar wel in de embryo-fase. Hoe dat precies in zijn werk gaat? Een bekende YouTuber werkte aan een robotpak en geeft je precies de indruk die je wil. Voor ons overigens een dikke vette NOPE!, maar wellicht heeft Dennis een iets minder grote fobie voor de beestjes.

Slangen, de schatjes, wichelen al 150 miljoen jaar op aarde rond. En tijdens de evolutie van het diersoort, is de arme nope rope zijn pootjes kwijtgeraakt. Maar YouTuber Allen Pan was erop gebrand om het dier zijn ledematen terug te geven.

Hoe geef je slangen zijn/haar poten terug? Door vernuft!

In een nieuwe video van Alan Pan geeft hij aan dat mensen denken dat hij niet van slangen houdt. Maar met die enorme boa rond zijn nek denken we dat hij wel weet waar hij mee bezig is.

slang skinks
Vroeger hadden ze wel pootjes? (Bron: Wikipedia)

Hij kwam dan ook met een krankzinnig idee; hoeveel zou het kosten om een slang weer te laten lopen?

Voor zijn project klopte hij eerst aan bij de Los Angeles Zoo. Maar om de expert te spreken kostte hem dat zo’n tweeduizend dollar. Dus hij ging vervolgens naar een reptielenwinkel die de dieren gebruikt voor feesten. Niet heel cool, maar aangezien ik redelijk veel ervaring heb met slangen; niet meteen een halszaak met de juiste handler.

Hierbij wil ik aanstippen dat exotische dieren met ontzettend veel rust behandeld moeten worden. Maar feitelijk geldt dat voor veel dieren.

Twee penissen

Grappig detail hoe hij evolutionaire stappen aanstipt: de plek waar de reptielen normaliter twee beentjes groeiden, hebben mannetjes nu twee penissen. En zoals hij stelt: “Da’s lastig lopen op je….”

Er bestaan nog wel ‘slangensoorten’ die wel hele lieve, kleine pootjes hebben. Skinken zijn bijvoorbeeld afsplitsingen van slangen andere reptielsoorten. De kleine diersoort, zo’n tien tot twintig centimeter lang, komen op veel warme plekken ter wereld voor. Er zijn zo’n 120 varianten.

Bouw robotbeentjes voor een slang

Pan gaat dan ook aan de slag met bizarre creaties om een slang te laten lopen. De YouTuber gaat volledig los én laat zijn slang volledig zijn gang gaan. Hij dwingt geen enkel reptiel in zijn absurde creaties te kruipen. En dat is schattig.

slang robot
Allen Pan gaat helemaal los en de slang vindt het machtig interessant (Afbeeling: Allen Pan/YouTube)

Natuurlijk is dit een nerd-artikel, maar het feit dat iemand alle geduld van de wereld heeft en zoveel liefde voor slangen (zoals ik), is dit een stompzinnig, maar lief project. En dat is ook wat waard.

Dus naast de robotpony ook een robotslang? Wij zijn nu al fan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen