Game of Thrones-opvolger House of the Dragon zie je op deze datum

Films & Series Jeroen Kraak 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is misschien wel de serie waar de meeste mensen dit jaar naar uitkijken: House of The Dragon. Nu weten we eindelijk de releasedatum van de Game of Thrones-opvolger.

Game of Thrones is misschien wel de grootste en meest succesvolle serie die ooit is gemaakt. Jarenlang keken mensen massaal legaal en illegaal naar de show van HBO. Hoewel het einde van de serie sommige mensen nog steeds boos maakt, is het nu definitief tijd om dat achter ons te laten. House of the Dragon komt er namelijk aan.

De Game of Thrones-prequel komt eraan

House of the Dragon is de voorganger  – nou ja, opvolger – van Game of Thrones. De serie speelt zich 200 jaar af voorafgaand aan de gebeurtenissen in Westeros die we allemaal hebben gezien. Dit keer komt de winter er niet aan, maar zien we een show vol met draken.

Om precies te zijn gaat House of the Dragon over de Targaryen-dynastie, de voorouders van Khaleesi. We zien waarom de ooit zo machtige familie compleet uit elkaar is gevallen. Dat komt door The Dance of the Dragons, iets wat al genoemd is in de originele Game of Thrones. Een grote machtsstrijd in de familie vol intriges. Hoe die strijd precies verliep zie je in deze nieuwe serie. Eerder liet HBO Max al een teaser zien.

Releasedatum en nieuwe foto’s

HBO Max hield zich de afgelopen tijd aardig op de vlakte over de Game of Thrones-opvolger. Het deelde een aantal foto’s van repetities en de opnames van House of the Dragon, maar verder hield de streamingdienst zich stil. Tot nu, want nu weten we eindelijk wanneer we de serie kunnen verwachten. Helaas moeten we nog even wachten, want de serie is pas vanaf 22 augustus te zien op de HBO Max.

Hoe het uitzendschema er precies uit gaat zien is nog onbekend, maar gezien de aanpak van de streamingdienst hoeven we niet alles in een keer te verwachten. Waarschijnlijk komt er elke week een nieuwe aflevering. In totaal zal het eerste seizoen bestaan uit 10 afleveringen.

House of the Dragon
Dragons are coming. (Afbeelding: HBO Max)

Om alvast in de stemming te komen deelt HBO Max nieuwe foto’s van de prequel van Game of Thrones. Deze kun je hieronder zien.

House of the Dragon
House of the Dragon House of the Dragon House of the Dragon House of the Dragon Game of Thrones HBO Max kondigt grote veranderingen aan voor juni van dit jaar House of the Dragon House of the Dragon (Afbeelding: HBO Max)

Deze serie verschijnt op HBO Max, waar je een abonnement voor moet afsluiten. Deze kun je alleen vandaag en morgen met 50 procent korting aanschaffen. Dat doe je via de volgende link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen