Game of Thrones-fans kunnen binnenkort zelf naar Westeros

Films & Series Jeroen Kraak 1 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Fans van Game of Thrones kunnen hun hart ophalen. Nee, er komt niet een nieuw einde, maar wel iets anders heel erg tofs.

Game of Thrones is een van de populairste series die ooit is gemaakt. De serie over de strijd om de macht in Westeros startte in 2011 en eindigde na 8 seizoenen in 2019. De serie zat goed in elkaar en ook durfden de makers belangrijke personages te laten sterven. De fans waren echter niet zo blij met het einde van de serie. Nog steeds raken kijkers er nog niet over uit gediscussieerd.

Een echt Game of Thrones-museum

Nu de winter er ook echt aankomt, is er goed nieuws te melden voor de fans. Helaas is dat niet het einde van de serie, maar toch is het wel ontzettend gaaf. Er komt een speciaal Game of Thrones-museum op een van de locaties waarde serie is opgenomen.

De locatie van het museum diende als studio waar veel scènes zijn opgenomen. Naast een studiotour zijn er ook verschillende rekwisieten, kostuums, wapens en andere voorworpen te zien die in de serie zijn gebruikt.

Op naar Noord-Ierland

De locatie van dit Game of Thrones-museum is relatief dichtbij. Je hoeft niet naar de Verenigde Staten, want het museum bevindt zich in Noord-Ierland. Om precies te zijn in de Linen Mill Studios in Banbridge, wat zo’n 30 minuten van hoofdstad Belfast afligt. Dat is dan ook niet zo verrassend aangezien veel opnames in het land plaatsvonden. Zo zijn de locaties voor Kings Road, Iron Island en Winterfall gewoon daar te vinden.

Het Game of Thrones-museum opent op 4 februari, maar tickets zijn nu al te koop. Het is dus te hopen dat het coronavirus zich niet verder verspreidt en dat je de oude filmset gewoon kunt bezoeken. Een kaartje is echter niet heel goedkoop. Volwassenen betalen 39,50 pond, wat omgerekend zo’n 46 euro is. Meer informatie over de attractie vind je hier.

House of the Dragon: HBO Max toont spectaculaire eerste beelden

House of the Dragon

Binnenkort is er nog meer goed nieuws voor Game of Thrones-fans want dan komt eindelijk de eerste spin-off uit. House of the Dragon zal verschijnen op HBO Max. De streamingdienst komt het aankomende jaar naar Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen