YES: Xbox Game Pass krijgt vandaag één van de beste games ooit

Games Jelle van Es 2 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Wij zijn fan van de Xbox Game Pass. In de basis heb je het voordeel dat je er allemaal games mee kan spelen, maar dat is eigenlijk het begin. Zo kun je ook games streamen op al je apparaten. En regelmatig word je dus getrakteerd op games.

Wanneer je een Xbox One bezit, dan wil je de Xbox Game Pass hebben. Zo krijg je vanaf dag één bijvoorbeeld de games die Microsoft uitgeeft, zoals Halo Infinite volgende week. Maar zo nu en dan krijg je ook een topper erbij. En dat is vandaag het geval.

Topgame voor de Xbox Game Pass

Want vanaf vandaag kun je aan de slag met Stardew Valley op de Xbox Game Pass. En dat is wat mij betreft toch wel één van de beste games ooit. Ik heb de game zelf op vier verschillende platformen gekocht. Eerst op de pc, vervolgens de smartphone om hem daarna op de PlayStation 4 te spelen. En toen de game op de Nintendo Switch verscheen, trok ik andermaal de portemonnee. En nu ga ik hem waarschijnlijk ook weer op de Xbox spelen. In de game begin je op een verlaten boerderij en moet je probern om een leven op te bouwen. Je verbouwt gewassen en verkoopt die wanneer ze volgroeit zijn. Met de winst koop je dan weer nieuwe zaden en ga je meer verbouwen. Of je haalt dieren in huis om melk van de koeien te produceren. En dat is eigenlijk nog het begin. Buiten dat zit er nog een combatsysteem in, waar je in de mijnen diverse vijanden verslaat of kun je je tijd besteden met het communiceren met mensen uit het dorpje om op die manier relaties op te bouwen. Het extra mooie is dat je de game ook samen kunt spelen via een splitscreen optie. Dat is zeker op het grote beeldscherm goed te doen.

Stardew Valley
Stardew Valley (Afbeelding: Stardew Valley)

Uiteraard is Stardew Valley niet de enige game die je vandaag of binnenkort op de Xbox Game Pass kunt gaan spelen. Naast de game verschijnen vandaag ook de potentiele Game of the Year Lawn Mowing Simulator. Deze wordt aangevuld met games als Archvale, Final Fantasy XIII-2 en Rubber Bandits. Ook verschijnt Warhammer 40.000: Battlesector vandaag.

Xbox Game Pass-games
De nieuwe games die er aan komen (Afbeelding: Microsoft)

Halo Infinite

Vervolgens komt op 7 december de game Space Warlord Organ Trading Simulator op Xbox Game Pass uit. Interessanter is echter 8 december. Met Halo Infinite haal je een absolute topgame in huis. Vervolgens komt op 9 december One Piece Pirate Warriors 4 uit en heb je op 14 december de mogelijkheid om Imposters te ontmaskeren in Among Us. Op diezelfde dag verschijnt ook nog Aliens: Fireteam Elite. Kortom, genoeg te doen. Heb je nog geen actief abonnement? Scoor hem dan hier.

Halo Infinite: 5 redenen om los te gaan met de multiplayer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen