Dit Samsung-hoesje werkt als een GameBoy (en het is fantastisch)

Gadgets Wesley Akkerman 2 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Wie een nieuwe Samsung-smartphone gekocht heeft kan deze het beste in een hoesje stoppen. Altijd verstandig, maar dankzij dit GameBoy-concept ook nog eens heel erg leuk. Helaas gaat het hier niet om een officieel Nintendo-product en moet je er waarschijnlijk snel bij zijn als je er eentje wil hebben. De Nintendo-ninja’s werken namelijk behendig vanuit de schaduw.

Die Nintendo-ninja’s zijn de advocaten van het bedrijf. Ze halen allerlei illegale producten (zoals game-roms, namaakproducten en gelekte video’s) snel van het internet. Daar wil het bedrijf logischerwijs snel van af. Maar soms negeren bedrijven die ninja’s gewoon en komen we het soort gadgets tegen zoals in dit bericht.

Een GameBoy-hoesje voor je smartphone

In dit geval hebben we het over een werkend GameBoy-hoesje voor je smartphone. Het design is bijna één-op-één overgenomen van die oude, grijze Game Boy, die in 1989 op de markt verscheen. Het hoesje beschikt over twee actieknoppen, een d-pad, start- en select-knoppen en nog twee extra functietoetsen.

GameBoy-hoesje
GameBoy-hoesje (Afbeelding: The Case Universe)

Die zitten allemaal onder een ingebouwd scherm waar je één van de 36 ingebouwde games op kunt spelen. De (rechten van die) games zijn waarschijnlijk niet op een legale wijze verkregen, waardoor het product geen lang leven beschonken is. Maar je kunt hier dus gewoon op gamen, als je dat zou willen.

Je telefoon beschermen

Het GameBoy-hoesje laad je op via een USB-C-kabel. Een led-lampje geeft aan hoe het precies zit met de oplaadstatus. Zo op de plaatjes ziet het hoesje er stevig uit en lijkt je telefoon goed beschermd te zijn. Het enige waar je je dan zorgen om kunt maken, is of de spelcomputer een val wel overleeft.

Nintendo Switch: 10 verslavende games die je niet meer los kunt laten

Het hoesje kost ongeveer 35 tot 40 euro (afhankelijk van waar je hem bestelt). Maar of je dit product in huis moet halen, is een tweede natuurlijk. Zo lezen we in reviews dat de knoppen soms loskomen en dat de speaker niet al te best klinkt. Al kunnen we bijna niet anders zeggen dat het concept zo tof klinkt, dat de echte fans het voor dit geld niet hoeven te laten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Case Universe

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen