De ultieme gamekamer creëren? Dit heb je nodig

Uncategorized Commerciële Redactie 12 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

De grote droom van iedere gamer? Een kamer helemaal voor jou alleen waarin je in alle rust je favoriete games tot in de late uurtjes kunt spelen. Oftewel: een gamekamer. Heb je zo’n kamer? Lucky you. Wil je ‘m inrichten? We delen alle benodigdheden voor de ultieme gameroom.

Een plek waar je je kunt terugtrekken, eindeloos Call of Duty kunt spelen en zorgeloos in je headset kunt schreeuwen zonder dat iemand er last van heeft – klinkt als het walhalla van iedere fanatieke gamer, toch? De ruimte heb je, maar wat maakt een goede gameroom goed? Met deze tips haal je het beste uit je kamer en creëer je de ultieme gamekamer.

1. Comfortabele zitplekken

Of je nu achter de computer of televisie gaat gamen: comfort is alles. Zoek je meubels daarom met zorg uit. Zit je uren achter elkaar aan je bureau? Investeer dan in een goede bureaustoel die je rug ondersteunt. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: ga voor kwaliteit en niet voor een snelle koop. Game verstandig, mensen! Je lichaam is je dankbaar. En als je tussendoor een beetje wil relaxen of op je televisie gaat gamen, kun je voor een comfortabele bank gaan.

2. Verduisterende gordijnen

In je gamekamer werk je nu eenmaal veel met schermen. Dat betekent dat licht je zicht behoorlijk kan belemmeren. Er is niets vervelender dan zonlicht op je scherm. Gelukkig is de oplossing vrij simpel: kies voor de juiste raambekleding. Bij Veneta.com kun je terecht voor de mooiste en meest praktische gordijnen, jaloezieën en shutters. Bij een gameroom kun je het beste voor een rolgordijn gaan om tijdens het gamen zo weinig mogelijk licht binnen te laten.

En houd ook hier rekening mee: is je rolgordijn verduisterend? Voor de ultieme game-ervaring is verduisterende raambekleding het fijnst. Dat je weinig of geen licht van buiten doorlaat, betekent natuurlijk niet dat je in het donker moet gamen. Zorg voor eigen verlichting en plaats het op plekken waar je geen last hebt van het licht op je scherm. Ook fijn: met goede gordijnen kun je in alle privacy tot in de late uurtjes doorspelen.

3. De juiste apparatuur

Een voor de hand liggende, maar desalniettemin belangrijke voorwaarde voor de ultieme gamekamer: je apparatuur moet in orde zijn. Ga je voor een Playstation, Xbox, Nintendo Switch, Wii, of allemaal? In die gevallen is een groot scherm en goed soundsystem aan te raden. Speel je liever op de computer? Zorg dan voor een fijn computerscherm, goede boxen of een headset, een fijne muis en toetsenbord. Handig: je bent niet de enige gamer out there, wat betekent dat er genoeg spullen op de markt zijn die speciaal voor gamers gemaakt zijn. Denk aan speciale gaming monitors of gaming keyboards. Doe er je voordeel mee!

4. Handige gadgets

Je gameroom is compleet met de juiste accessoires. De items die in de categorie ‘maken je leven nét iets makkelijker’ vallen? Een compacte stekkerdoos met genoeg aansluitingen, een toetsenbordreiniger (wist je dat je toetsenbord één grote bron van bacteriën is?), een headset stand en een goede muismat. Wil je je gamekamer upgraden? Kies dan voor grappige of kleurrijke accessoires.

In samenwerking met Veneta

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen