Gameklassieker Resident Evil 4 krijgt indrukwekkende remake

Games Jelle van Es 3 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Vannacht hield Sony zijn nieuwe State of Play-presentatie. Tijdens dat digitale evenement liet het bedrijf zien wat er de aankomende tijd allemaal uitkomt. Eén van de belangrijke aankondigingen is te vinden in het feit dat Resident Evil 4 een remake krijgt.

De remake van Resident Evil 4 komt niet alleen uit op de PlayStation 5. Ook gamers met een Xbox Series X kunnen met de nieuwe game aan de slag. En er is tevens een versie voor de pc. De trailer belooft in elk geval veel goeds.

Resident Evil 4 krijgt indrukwekkende remake

Resident Evil 4 laat nog wel even op zich wachten. De game staat nu gepland voor een release op 24 maart 2023. Maar in het verleden hebben we vaak genoeg gezien dat dat soort data niet heilig zijn en er uiteindelijk vertraging oploopt. Het helpt wel dat het project al sinds 2018 in ontwikkeling is. Bovendien is het dus een game die gebaseerd is op een klassieker die alweer in 2005 verscheen. Wat dat betreft zijn er genoeg redenen om aan te nemen dat de game gewoon uitkomt. Bekijk hieronder de eerste trailer van de game.

Volgens de makers van Resident Evil 4 moet deze remake enerzijds trouw zijn aan het avontuur van destijds. Maar tegelijkertijd is er ook veel ruimte voor verbetering. Natuurlijk op het gebied van de visuele presentatie. Want net als bij andere remakes in de serie wordt de game flink opgepoetst en wordt hij als een moderne game in de markt gezet. Daarnaast kan ik me voorstellen dat bepaalde verhaalelementen in de game wat moderner worden gemaakt. Op die manier is hij iets minder cringy.

Makers zijn blij

De ontwikkelaars zijn in elk geval blij dat ze nu mogen praten over de remake van Resident Evil 4. Daarbij stellen ze dat de game destijds een baanbrekende titel was en dat ze hopen dat ze met deze remake nieuwe gamers kunnen verblijden, terwijl ze tegelijkertijd de fans van het eerste uur een modern avontuur willen voorschotelen.

Resident Evil 3 Remake: een remake met een dubbel gevoel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen