Gamers halen 3,4 miljoen dollar op voor het goede doel

Games Jelle van Es 17 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo’n twee keer peer jaar wordt het Awesome Games Done Quick-evenement gehouden. Daarin laten gamers op ongekende wijze zien hoe goed ze zijn in bepaalde games. En dat levert veel donaties op voor het goede doel.

Tijdens Awesome Games Done Quick zie je hoe gamers bepaalde titels of heel erg snel uitspelen of dat op een bepaalde manier doen. Het is waanzinnig om te zien. En het mooie is dat fans tijdens de stream geld kunnen doneren. En dat is massaal gedaan

Gamers halen geld op voor het goede doel

Dit jaar ging het gedoneerde geld naar de Amerikaanse kankerbestrijding. In totaal werd er door de gamers een bedrag voor 3.416.729 dollar opgehaald. Dat bedrag werd geschonken door zo’n 49.000 fans die tijdens het evenement geld hebben gedoneerd. Daarmee heeft de organisatie achter Awesome Games Done Quick een nieuw record gevestigd. Dat laten ze in de onderstaande tweet weten.

Net zoals vorig jaar werd Awesome Games Done Quick dit jaar online gehouden. De verschillende gamers in de stream gingen zodoende vanuit huis aan de slag met hun favoriete games. En dat werd goed bekeken. De hoogste donatie was overigens er één van 236.656 dollar. Dat is echt een bizar hoog bedrag. De gemiddelde donatie lag op 69 dollar. Of dat toeval is, dat weet ik niet, maar het is wel weer iets typisch gaming-achtig qua bedrag. Het evenement begon op 9 januari en eindigde op de 16e.

37 miljoen in totaal

In totaal heeft de organisatie van Awesome Games Done Quick nu in totaal 37 miljoen dollar opgehaald voor verschillende goede doelen. Dit jaar zagen we hoe gamers een game als Sonic 4 heel erg snel uitspeelde terwijl er Sonic-cosplay werd gedragen of iemand die Sekiro speelde terwijl hij een blinddoek ophad.

Nintendo Switch: één van de beste puzzel-games is nu gratis te spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen