PlayStation Now: Games die echt de moeite waard zijn

Games Jelle van Es 17 jan 2022
Leestijd: 5 minuten

Waar Microsoft constant blijft knallen met hun Xbox Game Pass, daar blijft PlayStation Now een beetje achterlopen. Met een actief abonnement op de service krijg je als gebruiker toegang tot een grote bibliotheek met games. Qua hoeveelheid is de service echt top, maar als je kijkt naar nieuwe titels, dan zijn die er niet echt.

Is PlayStation Now daarmee overbodig? Voor de fanatieke gamer wellicht wel. Die zal de nieuwste games vaak binnen een maand of twee na release wel in huis hebben gehaald. Dan heb je geen meerwaarde aan de service. Maar wanneer je niet altijd de nieuwste games hoeft te spelen, dan is er genoeg op te doen. Dit zijn daarbij een aantal titels die echt dik aan te raden zijn.

PlayStation Now games als aanraders

BioShock Infinite

Ik heb dit lijstje op alfabetische volgorde uit de database gehaald. En in een vroeg stadium kwam ik daarbij terecht bij BioShock Infinite. Het is nog altijd één van de beste games die ik ooit heb gespeeld en zodoende dik de moeite waard. Als Booker DeWitt reis je af naar een mysterieuze stad in de wolken, waar al snel blijkt dat er van alles gaande is. Aan de speler om de waarheid boven tafel te krijgen, waarbij niks is wat het lijkt. Een game die je voor het verhaal zeker een tweede keer moet spelen. Het helpt daarbij dat de actie in de game ook dik de moeite waard is. Vijanden knal je af met de uitgebreide wapens die je hebt en de diverse magische vaardigheden die je bezit.

BioShock Infinite PlayStation Now
BioShock Infinite (Afbeelding: 2K Games)

Dishonored

Dishonored is een absolute klassieker die speelbaar is via PlayStation Now. Het doet wel een beetje denken aan BioShock, aangezien je net als in de game kunt gaan spelen met wapens en diverse krachten die je hebt. Maar daar houdt de vergelijking wel een beetje op. Dishonored is een game die je meeneemt naar een wereld waarin jij de schuld krijgt van de moord op de keizerin. Je wordt voor dood achtergelaten, maar laat het daar niet bij zitten. In een avontuur ga je op zoek naar de waarheid, waarbij je te maken krijgt met vele vijanden. Het is daarbij handig om goed gebruik te maken van stealth en op die manier de vijanden constant te verrassen. Een game die puur een verhaal biedt en waar je na een uur of tien tot vijftien wel doorheen bent.

Dishonored (Afbeelding: Bethesda)

Fallout 4

Ben je op zoek naar game om je vele tientallen uren mee te vermaken? Dan is Fallout 4 een dike aanrader. Dit is een game die je net als Skyrim vele tientallen uren kunt gaan spelen. De game neemt je mee nar een wereld waar een nucleaire ramp heeft plaatsgevonden. Die heb je gemist omdat je in cryosleep zat. Maar tijdens die slaap is je kind ontvoert. Het is aan jou om erachter te komen wat er met hem is gebeurd. Dat is echter het hoofdverhaal. Daarom heen is er nog zoveel te beleven. Gaandeweg leer je steeds meer van de wereld, verbeter je je vaardigheden, scoor je betere wapens en kun je zelfs je eigen Settlement opbouwen en daarmee burgers een kans geven in deze harde wereld.

Fallout 4 (Afbeelding: Bethesda)

Horizon Zero Dawn

Zoals gezegd is het zeker niet standaard dat je met PlayStation Now echte toppers kan spelen. Horizon Zero Dawn is een fijne uitzondering op die regel. Deze game is samen met God of War één van de beste games voor de PlayStation 4. En wellicht een mooi opzetje op wat er later gaat komen met Horizon: Forbidden West. In de game maak je kennis met Alloy in een wereld waar een soort robotachtige dino’s de dienst uitmaken. Als speler moet je daar mee afrekenen, terwijl je ook nog een hoop andere gevaren op je pad krijgt. Een game die zeer goed speelt, er heerlijk uitziet en veel variatie kent.

PlayStation Now
Horizon Zero Dawn (Afbeelding: PlayStation)

Mafia Definitive Edition

Van de games in dit lijstje is Mafia Definitive Edition waarschijnlijk de meest recente release. Het is een remake van het eerste deel in de trilogie. Op die manier kun je dus met moderne graphics gaan ontdekken wat de game nou zo’n klassieker maakte. Het is zeker geen alternatief op een gemiddelde GTA-game. Maar als je een game met een interessant verhaal wil gaan spelen, dan is dit een titel voor jou.

Mafia, Steam
Mafia Definitive Edition (Afbeelding: 2K Games)

Mortal Kombat 11

Liever een game met alleen maar actie? Dan kom je al snel terecht bij een vechtgame. Mortal Kombat 11 is dan een goede. Het is een game die ideaal is om met vrienden te spelen en dan op gruwelijke wijze elkaar proberen af te maken. Maar je hebt er minstens zoveel plezier mee wanneer je de game speelt voor het verhaal. Daarin leer je de verschillende personages kennen en wil je telkens verder komen om te zien hoe het verder gaat.

Mortal Kombat 11 (Afbeelding: Warner Bros.)

Uncharted Trilogy

Met deze laatste titel speel ik een beetje vals. Want het is niet één game op PlayStation Now. Je kunt namelijk de Uncharted-trilogy beleven. Dat zijn dus de drie games die oorspronkelijk op de PlayStation 3 verschenen. Of je het eerste deel dan nog wil spelen, dat is even de vraag, want die is wel ietwat verouderd. Deel twee en drie zijn nog altijd dik de moeite waard. Heerlijke titels om op een zondagochtend mee te beginnen en dan zondagavond laat de credits voorbij te zien rollen.

Uncharted 2 (Afbeelding: Sony)

Goed, dat zijn dus een paar uitstekende titels om een PlayStation Now voor te nemen. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen