Een elektrische auto met 1073 pk: Subaru onthult snelheidsduivel

Elektrische auto's Mark Hofman 17 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Als het op de elektrische auto aankomt is fabrikant Subaru praktisch gezien nog een groentje. Dat wil overigens niet zeggen dat er geen visie is voor de toekomst. De autofabrikant deelt twee nieuwe concepten met de wereld.

Subaru introduceert zowel het Solterra STI concept als het STI E-RA concept. Vooral die laatste is zeer interessant, en indrukwekkend, te noemen.

Subaru’s elektrische auto met 1073pk

Subaru’s Solterra STI is simpelweg wat de naam al doet vermoeden: een sportievere versie van zijn aankomende crossover. De elektrische auto is onder de motorkap, van wat we tot nu toe weten, niet aangepast. Wel is het uiterlijk van de auto sportiever. Zo is de Solterra STI voorzien van een spoiler op het dak, een skirt spoiler en andere toevoegingen om de prestaties van de auto te verbeteren. Maar dat is niet het meest imposante concept waar Subaru mee kwam.

Elektrische auto Subaru
1073 pk schoon aan de haak (Afbeelding: Subaru)

De autofabrikant onthulde namelijk ook de STI E-RA: een elektrische auto die vooral gericht is op de motorsport. Dit model maakt dan ook ontzettend veel indruk als je het puur op vermogen bekijkt. De sportieve wagen beschikt in de toekomst over maar liefst 1073pk. Dit vermogen is afkomstig van de vier elektrische Yamaha motoren en wordt bijgestaan door uitstekende downforce en vierwielaandrijving. Volgens Subaru is dit alles voorzien van een unie Torque Vectoring systeem die zorgt voor optimale grip en stabiliteit.

De 60kWh batterij is misschien niet heel erg groot, maar Subaru heeft veel vertrouwen in de elektrische auto. Het hoopt dan ook een goede tijd neer te kunnen zetten op de Nürburgring. Op papier zou het model het makkelijk kunnen winnen van de Tesla Model S Plaid, maar moeten we nog zien of de tijd van de Volkswagen ID.R verbroken kan worden.

Elektrische auto Subaru
Plank…stroom? (Afbeelding: Subaru)

De modellen van 2022

De elektrische auto is in de afgelopen paar jaar steeds populairder geworden. Dat heeft voornamelijk te maken met het grotere (toegankelijkere) aanbod dat ook in 2022 doorontwikkeld zal worden. Zo zijn er verschillende modellen die dit jaar het daglicht zien en waar we simpelweg niet op kunnen wachten.

Elektrische auto in 2022: 5 veelbelovende modellen voor het nieuwe jaar

Benieuwd welke modellen dat zijn? Check dan het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen