PlayStation 5 heeft geheime lichtcodes (en dit betekenen ze)

Gadgets Lucas van de Wetering 8 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

De verschillende lichten op je PlayStation 5 hebben allemaal een betekenis. Hier is waar de lichten voor staan volgens Sony.

Misschien is het je wel eens opgevallen, maar de PlayStation 5 geeft verschillende kleuren licht op bepaalde momenten. Maar deze lichtkleuren zijn niet voor het ontwerp, ze hebben een echte betekenis. Dat heeft Sony laten weten.

We hebben het hier over de LED-verlichting op de console zelf, niet op de controller. Verschillende kleuren op je Playstation 5 geven verschillende modi aan op de console. We hebben hier iedere kleur, oftewel lichtcode, op een rij gezet met de bijbehorende modus. Zo weet je altijd wat er met je PlayStation aan de hand is.

Lichtcodes op je Playstation 5 volgens Sony

Dit is wat alle kleuren op je PlayStation 5 console betekenen.

Geen licht op je PlayStation 5

Laten we bij de simpelste modus beginnen, en dat is geen licht. Als er geen licht brand op je PlayStation 5 dan is je console helemaal uitgeschakeld. Een PlayStation die helemaal uitgeschakeld is, is anders dan wanneer hij op rustmodus staat.

PlayStation 5 heeft geheime lichtcodes (en dit betekenen ze)
De voorkant van de PS5 (Afbeelding: Sony)

Wanneer de console helemaal uitgeschakeld is, staat hij ook echt helemaal uit. Er kan dan geen content worden gedownload op je PS5 en ook de controllers worden dan niet opgeladen. Als je dit wel wil dan moet de console op rustmodus staan.

Knipperend oranje naar effen oranje licht

Wanneer je knipperend oranje licht op je PlayStation 5 ziet dan betekent het dat je console naar rustmodus gaat. Het knipperende licht duurt een paar seconden. Wanneer het licht klaar is met knipperen gaat het over naar een effen oranje licht.

Effen oranje licht staat, zoals je vast wel kan raden, voor rustmodus op je PlayStation 5. Dit gebeurt met minimaal vermogen. Hierdoor staat je PS5 dus niet helemaal aan, maar is er nog genoeg energie om content te downloaden en controllers op te laden.

Knipperend wit licht, knippende blauw licht of effen blauw licht

Deze drie kleurcodes wil je het liefst ontwijken. Dit betekent namelijk dat je PlayStation 5 bevroren is of vastloopt. Het beste wat je kan doen in deze situatie is de console uit het stopcontact halen, een minuutje wachten, en daarna weer inpluggen.

Als het goed is. doet de PlayStation het weer normaal als je hem aanzet. Als dat niet het geval is dan zal je een stappenplan moeten volgen en de console opnieuw opstarten in de veiligheidsmodus. Daar ben je dus wel wat langer mee bezig.

Blauw naar wit licht > effen wit licht > knippende wit naar geen licht

Wanneer het licht op je PlayStation 5 van blauw naar wit licht gaat, betekent het dat hij aan het opstarten is. Als je console helemaal uitgeschakeld was (zonder licht) dat duurt het wat langer om op te starten dan als je console in rustmodus stond (oranje licht).

Effen wit licht staat er dan natuurlijk voor dat je PlayStation 5 is opgestart. Dit zie je op je beeldscherm, want als het goed is heb je dan beeld. Als dit niet het geval is, zit de HDMi-kabel niet helemaal goed vast of staat je televisie op de verkeerde zender.

Knipperend wit naar geen licht betekend dat de PlayStation 5 zich afsluit. Zoals eerder verteld, wordt er niks gedownload op je console als deze uitstaat en worden ook de controllers niet opgeladen.

Zo check je hoe gezond je Windows-PC of -laptop is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen