Geld terug van Viaplay vanwege slecht beeld? Zo doe je dat!

Films & Series Jeroen Kraak 20 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Viaplay is nu een paar maanden in de lucht, maar nog steeds regent het klachten. Klanten die slechte ontvangst hebben worden nu gecompenseerd.

Viaplay betrad een paar maanden geleden met veel bombarie de Nederlandse markt. De streamingdienst uit Zweden haalde onder andere de rechten van de Formule 1 en het PDC darts binnen. Veel Nederlanders besloten dan ook een abonnement af te sluiten omdat ze Max Verstappen op de voet willen volgen. Toch zijn ze niet allemaal even blij en dat komt niet alleen doordat Olaf Mol niet meer is te horen.

Problemen bij Viaplay

Als je Formule 1 kijkt via Viaplay, heb je het vast weleens gemerkt: haperend of slecht beeld. Niets is natuurlijk verschrikkelijker dat je stream vastloopt op het moment dat er een belangrijke inhaalpoging gedaan wordt. Het levert flink wat gevloek op in menig huiskamer.

In eerste instantie gaf Viaplay de schuld van het slechte beeld aan de klant zelf. Volgens de streamingdienst waren de kabels die leden gebruikten slecht, of was hun internetverbinding te langzaam. Veel klanten en de consumentenbond pikten dat niet en kwamen in actie. In overleg met die laatste organisatie heeft de streamingdienst nu een telefoonnummer geopend op bepaalde tijden (0103 006 670) waar de leden hun klachten kwijt kunnen. Dat was hoog nodig aangezien de klantenservice van het bedrijf vaak niet goed genoeg bereikbaar was.

Formule 1 Max Verstappen Viaplay F1 TV Pro
Max Verstappen in Actie (Afbeelding: ANP/ROBIN VAN LONKHUIJSEN)

Geld terug?

Toch krijg je niet zomaar compensatie van Viaplay. Klanten moeten kunnen aantonen dat de dienst niet goed werkt en laten zien dat de apparatuur waarmee je streamt aan de vereiste specificaties voldoen. Zo moet je minimaal een internetsnelheid hebben van 10 Mb per seconde voor HD-kwaliteit en 3 Mb voor SD-kwaliteit. Als ondanks alles de streamingdienst niet goed werkt, kun je bijvoorbeeld een filmpje maken als bewijs.

Hoe de compensatie van Viaplay er precies uit gaat zien, is nog niet helemaal duidelijk. Het zou kunnen dat je bijvoorbeeld een korting krijgt of dat je dienst tussentijds kan opzeggen als je een jaarabonnement hebt afgesloten.

Je bent tegenwoordig niet meer afhankelijk van Viaplay om de Formule 1 te volgen. Zo kun je de races ook kijken via F1TV Pro. Deze is ook nog eens goedkoper en je kunt kiezen uit zowel Nederlands als Engels commentaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen