Hoe je gemakkelijk geld kunt besparen met je Nintendo Switch

Games Sabine Schults 15 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Prijsplafond of niet, de huidige energieprijzen doen nu eenmaal pijn. Gelukkig is de Nintendo Switch de meest energie-efficiënte console die er is, al is het mogelijk om nog meer te besparen!

De Nintendo Switch is ongeveer 33 keer zo zuinig in vergelijking met de PlayStation 5 en de Xbox Series X en S. Dat ligt wel een beetje aan welke versie van de Switch je hebt, want zoals je weet zijn er drie modellen: de originele Switch, de Lite-variant en de OLED-versie.

Nintendo Switch: maakt het Switch-model uit?

Naarmate de tijd vordert heeft Nintendo de Switch steeds wat energie-efficiënter gemaakt. Dat betekent dus dat de Nintendo Switch OLED wat energiezuiniger is dan zijn voorgangers, al zijn de verschillen niet enorm. Maar alle kleine beetjes tellen natuurlijk!

Om nu te zeggen dat je jouw huidige Switch-model moet inruilen voor een nieuwere… Nee hoor, niet doen! Tenminste niet voor je energierekening. Maar voor iedereen die vlak voor de feestdagen een Nintendo Switch op de kop wil tikken, is het met de huidige energieprijzen iets waar je best enige aandacht aan mag besteden.

Nintendo Switch Lite
Met deze bespaartip kom je de winter wel door! (Afbeelding: Nintendo)

Zo bespaar je op je energierekening

Wil je besparen op je energierekening, dan kun je dat deels doen door je Nintendo Switch niet te vaak via het dock aan te sluiten op je tv. De handheld-modus is een stuk energie-efficiënter, aangezien er geen tv aan hoeft te hangen en de Switch niet continu aan de lader ligt. Maar ook de Switch zelf doet het wat rustiger aan op het gebied van energieverbruik. Met de Lite-versie heb je dit ‘probleem’ in elk geval niet, want deze kan niet worden aangesloten op een tv.

De OLED-versie is van zichzelf weer een stuk efficiënter om aan te sluiten via het dock. Bovendien laat deze een stuk sneller op door middel van de USB-C-poort. Wel is het ook hier handig om de stekker uit het dock te trekken en de Nintendo Switch (OLED) volledig uit te zetten zodra je hem niet meer gebruikt. Ook kun je de helderheid van het scherm beter wat naar beneden schroeven. Scheelt weer wat energie, al gaat het al met al natuurlijk maar om kleine beetjes.

Nintendo Switch verkopen? Zorg dan dat je deze stappen hebt gevolgd!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen