Mark Hofman
Mark Hofman Cars 6 okt 2021

Hoe General Motors de elektrische auto goedkoper gaat maken

General Motors, de grootste autofabrikant in de Verenigde Staten, komt met een manier om de elektrische auto een stuk goedkoper te maken. Dat maakt het bedrijf bekend door de komst van de Wallace Battery Cell Innovation Center aan te kondigen.

‘Wat heeft de bouw van een nieuwe fabriek eigenlijk te maken met het goedkoper maken van de elektrische auto?’, is een vraag die ik direct had. Nou, in dit geval best wel veel blijkbaar.

General Motors opent nieuwe faciliteit

Ergens halverwege 2022 moeten de deuren van de Wallace Battery Cell Innovation Center geopend worden. Vanaf dat moment wordt de nieuwe faciliteit van General Motors officieel in gebruik genomen en start daarmee dus de productie van nieuwe batterijen. Het bedrijf maakt bekend dat het eerste prototype in het vierde kwartaal van 2022 van de band moet rollen.

General Motors elektrische auto
De nieuwe faciliteit (Afbeelding: General Motors)

General Motors gebruikt de faciliteit dus voor de productie van nieuwe batterijen. Dat is dus precies waar de prijsdaling in zit. Volgens de autofabrikant speelt The Wallace Center een essentiële rol in de ontwikkeling en de realisatie van toekomst waar de elektrische auto de standaard is. Het bedrijf is al meer dan een decennium bezig met de ontwikkeling en kan deze door de faciliteit omzetten in een daadwerkelijk product.

Nieuwe batterij voor de elektrische auto

Die nieuwe batterij is de volgende generatie Ultium die de kosten als een malle weet te drukken. In vergelijking met de huidige batterijen scheelt dit zo’n 60% aan kosten en kan de elektrische auto dus een stuk goedkoper worden. Door The Wallace Center is General Motors in staat om die batterij als een malle te ontwikkelen, waardoor het sneller de standaard kan worden.

Het is een goede ontwikkeling waar overigens wel steeds meer vraagtekens bij worden gezet. Niet bij de batterij van General Motors, maar bij de elektrische auto in het algemeen. Zo weet de Servische bevolking een heel nieuw probleem aan te kaarten.

Servische bevolking toont nieuw milieuprobleem elektrische auto’s

Benieuwd wat dat probleem precies is? Lees dan zeker even het artikel via de bovenstaande link!

Reageer op artikel:
Hoe General Motors de elektrische auto goedkoper gaat maken
Sluiten