Jelle van Es
Jelle van Es Games 6 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Gratis battle royale-game Ghost Recon gaat Fortnite en Warzone achterna

Je zou denken dat zo’n beetje elke gameserie nu wel een twist heeft bedacht op het succes van Call of Duty: Warzone en Fortnite. Toch tovert Ubisoft nog Ghost Recon Frontline uit zijn hoge hoed.

Ghost Recon Frontline gaat net als Call of Duty: Warzone en Fortnite een Battle Royale-game worden. Het wordt een free-to-play-game waar je met meer dan honderd spelers op een grote map wordt gegooid en dan in leven moet blijven.

Ghost Recon doet Fortnite en Warzone na

Origineel is Ghost Recon Frontline dus zeker niet. Maar dat waren Fortnite en Warzone eigenlijk ook niet, dus wat dat betreft hoef je niet de originaliteitsprijs in huis te slepen om lol te hebben. De game wordt gemaakt door Ubisoft Bucharest, die eerder aan Wildlands en Breakpoint hebben gewerkt en dus kennis hebben van de serie. De game speelt zich af op het eiland Drakemoor, waar je allemaal verschillende dingen kunt ontdekken. Knal in de natuur of rondom één van de verschillende points of interest. Naast dat je natuurlijk je wapens hebt om mee los te gaan, kun je ook rekenen op verschillende ondersteunende tools om je vijanden te slim af te zijn.

Er zijn verschillende modi in Ghost Recon Frontline. De hoofdmodus daarbij is Expedition. Met meer dan 100 spelers moet je in teams van drie goed samen werken om objectives te voltooien en op die manier intel te verzamelen. Als je genoeg hebt, dan ga je naar en drop zone en word je opgehaald. Maar zodra je de hulp van een helikopter inroept, dan weten andere teams dat ook en komen ze op je af. Daarmee doet het een beetje denken aan de Dark Zones uit The Division. Er is dus geen cirkel die steeds kleiner wordt. Daarom is het nog even afwachten in hoeverre je echt veel actie mee maakt.

Goed samenwerken is een must (Afbeelding: Ubisoft)

Zelf proberen

Mocht je geïnteresseerd zijn in Ghost Recon Frontline, dan is het goed om te weten dat er binnenkort een eerste test wordt uitgerold. Tussen 14 en 21 oktober wordt er een test op de pc uitgerold en kunnen gamers de game gaan ontdekken. Ergens in 2022 zou de game dan uit moeten komen.

PlayStation Now voegt deze indrukwekkende titel toe aan het aanbod

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!