Jelle van Es
Jelle van Es Games 25 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Bizar: de game Genshin Impact heeft al een miljard dollar opgeleverd

Genshin Impact is een game die in september van vorig jaar werd uitgebracht. De RPG bleek een schot in de roos te zijn, mede omdat je hem op verschillende platformen kan spelen. En nu blijkt dat de free-to-play game ook heel wat geld heeft opgeleverd.

In een half jaar tijd heeft Genshin Impact op de smartphone naar verluid al meer dan een miljard dollar opgehaald. Dat blijkt uit onderzoek van Sensor Tower, dat wel inzicht geeft in hoe games het doen op de smartphone.

Genshin Impact gaat sneller dan Pokémon Go

Als je Genshin Impact vergelijkt met een andere grote game op de smartphone, Pokémon Go, dan zie je dat die laatste game meer geld heeft opgehaald. De teller staat daar inmiddels om de vier miljard dollar aan inkomsten. Het eerste miljard werd voor die game echter pas na 9 maanden gehaald. Wat dat betreft doet de titel het dus beter, aangezien de makers van de game slechts zes maanden nodig hadden om dat getal te bereiken. Daarnaast is het zo dat de game ook beschikbaar is op een spelcomputer als de PlayStation 4 en de cijfers daarvan heeft Sensor Tower niet kunnen achterhalen. Wat dat betreft is het andermaal duidelijk wat voor een groot succes de game is.

Genshin Impact Fortnite
Genshin Impact (Afbeelding: miHoYo)

Genshin Impact neemt je mee naar een wereld die vaak wordt beschreven als een variant op de Nintendo Switch-game Zelda: The Breath of the Wild. De game heeft daar ook wel wat van weg. In die wereld kun je van alles en nog wat doen, zonder dat je hoeft te betalen. De ontwikkelaar haalt voornamelijk inkomsten uit de game, door gamers te verleiden om mee te doen aan een zogenaamd gatcha-mechanisme. Daarmee he je de kans om een bepaald personage vrij te spelen die dan met je meereist op je avontuur. Meestal is dat vooral iets cosmetisch. De meeste gamers halen daarbij de schouders op, maar er is een kleine groep die bereid is om flink veel geld uit te geven om zo een bepaald personage te scoren. En daar verdient de maker dus veel geld mee.

Voorlopig gaat het door

En voorlopig lijkt de geldkraan van Genshin Impact niet dicht te gaan. De maker komt regelmatig met nieuwe updates, waardoor er telkens wel iets is te doen in de game en zijn er gamers die geld blijven uitgeven voor nieuwe personages.

Genshin Impact is de game voor je smartphone van dit moment

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!