Windows 10 gaat er na update anders uit zien dankzij nieuwe iconen

De bestandsbeheerder van Windows 10 gaat er behoorlijk anders uitzien. Microsoft onthult nieuwe iconen, die onderdeel zijn van een visuele revisie. Daarmee zet het bedrijf de veranderingen aan het besturingssysteem voort. De nieuwe iconen moeten aantrekkelijker ogen dan nu het geval is.

De softwaregigant is begonnen met het uitrollen van een update aan testers. Die testversie van Windows 10 heeft dus de nieuwe iconen gekregen. Dat zijn de iconen die je in het vervolg aantreft binnen de bestandsbeheerder. Iconen die aangepast zijn, zijn onder meer de prullenbak, mappen en de schijven.

Windows 10 krijgt visuele revisie

Het idee achter de grote, visuele revisie is dat er meer consistentie zal zijn tussen allerlei verschillende Microsoft-producten die bestanden presenteren. Dat laat Microsofts Windows Insider-baas ,Amanda Langowski, weten in een recent gepubliceerd blogbericht. Je moet de iconen ook beter uit elkaar kunnen houden.

Windows 10 iconen
Nieuwe iconen voor Windows 10 (Afbeelding: Microsoft)

Zoals gezegd heeft ook de iconische prullenbak van het besturingssysteem een update gekregen. In dat blogbericht wordt er een beetje gekscherend over gedaan, omdat eerdere wijzigingen aan dat icoon niet in goede aarde vielen bij gebruikers. Laten we afwachten wat die mensen daar nu dan van vinden.

Windows 10 nieuwe iconen 2
De nieuwe prullenbak. (Afbeelding: Microsoft)
Windows 10 nieuwe iconen 2
Nieuwe mappen (Afbeelding: Microsoft)

Hoewel het aanpassen van iconen een kleine verandering is als het gaat om het grote Windows, is het wel een belangrijke stap die ervoor zorgt dat het systeem modern aanvoelt. Eind vorig jaar voerde Microsoft al veranderingen door voor een sloot aan andere iconen van populaire programma’s.

Updates voor de toekomst

Daarnaast wordt er achter de schermen nog altijd druk gewerkt aan Sun Valley. Dit is een aankomende update die Windows qua design nieuw leven in moet blazen. Over een aantal maanden maakt Microsoft meer bekend over die plannen, tijdens een evenement dat voor later dit jaar gepland staat.

Microsoft pakt met nieuwe update groot Windows 10-probleem aan

Verder is het zo dat Microsoft ook wat tweaks doorvoert aan de bestandsbeheerder van Windows 10. Zo komt er verbeterde touchscreenbediening voor tablets en convertibles, een compacte modus waarmee je terugkeert naar de klassieke uitvoering van de bekende bestandsbeheerder.

Microsoft

Reageer op artikel:
Windows 10 gaat er na update anders uit zien dankzij nieuwe iconen
Sluiten