Microsoft pakt met nieuwe update groot Windows 10-probleem aan

Apps Wesley Akkerman 22 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Met een nieuwe update voor Windows 10 heeft Microsoft een probleem opgelost dat voor de vorige update eigenlijk nog niet bestond. Na de vorige update bleken printers opeens voor problemen te zorgen waardoor een computer vast kon lopen. Maar dit gebeurt nu niet meer. Als het goed is…

Ongeveer anderhalve week geleden kwam in het nieuws dat een simpele printer voor een zogenaamde blue screen of death (bsod) kon zorgen. Zo’n bsod krijg je te zien wanneer er een kritieke fout is opgetreden met het besturingssysteem Windows 10. Daar zit geen enkele gebruiker dus echt op te wachten.

Microsoft blijft patches uitbrengen

Het duurde niet lang voordat Microsoft een update uitbracht die het probleem moest verholpen. Dat gebeurde vorige week maandag. Maar die patch had niet helemaal het beoogde effect. Want nu klaagden gebruikers ineens over wangedrag van printers; die printen namelijk blanke pagina’s uit. Microsoft moest terug naar de tekentafel.

Windows 10 printer update
Laptop met Windows 10. (Afbeelding: Unsplash / Arnav Singhal)

Nu is er wederom een patch beschikbaar gesteld door Microsoft voor Windows 10-gebruikers, die opnieuw de oplossing voor een probleem moet aanbieden dat vorig week nog niet bestond. Of die update echt voor de verlossing zorgt, dat kunnen we op dit moment niet met zekerheid stellen, helaas.

Probleem dan nu opgelost?

Gelukkig zijn er al wel gebruikers gespot die melden dat al hun problemen zijn verdwenen als sneeuw voor de zon. Maar ondertussen zijn er ook nog genoeg gebruikers die tegen problemen blijven aanlopen wanneer ze gewoon even een simpel document willen uitprinten. Allemaal niet handig met dat thuiswerken.

Microsoft brengt belangrijke Xbox-feature naar Windows 10 en meer

Mocht je de meest recente updates voor Windows 10 dus nog niet gedownload of geïnstalleerd hebben, en je bent een fervent printer, wacht daar dan nog even mee. Zo weet je zeker dat je niet zomaar tegen een blue screen of death aanloopt wanneer je even snel een label of iets moet uitprinten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Microsoft

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen