Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 22 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix maakt nieuwe details bekend over film Ferry Bouman

We weten al een hele tijd dat er een film over Ferry Bouman uitkomt. Nu weten we ook wanneer en krijgen we wat meer informatie.

Ferry Bouman kennen we natuurlijk allemaal uit Undercover. De crimineel die gespeeld wordt door Frank Lammers heeft inmiddels een echte cultstatus. Zo zien we hem voorbijkomen in verschillende andere shows en was hij eerder zelfs op Pinkpop. Het is dan ook niet raar dat Netflix graag met het typetje verder wil. Hij krijgt nu ook zijn eigen film.

Ferry is terug op Netflix

De nieuwe film heet geheel toepasselijk Ferry. De Nederlandse original film is vanaf 14 mei wereldwijd te zien op Netflix. Het is een prequel van Undercover, wat betekent dat de film zich voor de gebeurtenissen in de serie afspeelt.

Het verhaal van de film over Ferry Bouman begint in 2006 in Amsterdam. Daar werkte Ferry voor de hasjbaron Brink. Dat is een machtige crimineel en de mentor voor de Brabander. Op een dag wordt de bende overvallen en raakt de zoon van Brink levensgevaarlijk gewond. Wanneer het spoor leidt naar een groep Brabantse kampers wordt Ferry op pad gestuurd. Het is een gevaarlijke klus voor Ferry, want hij ontvluchtte zijn geboortestreek lang geleden.

Een stroef weerzien

Door zijn opdracht ziet hij ook weer zijn familie terug. Het is een stroef weerzien, omdat hij totaal van ze vervreemd is. De terugkeer naar het kamperleven en het ontmoeten van Daniëlle zorgen echter voor een omslag. De uitkomst van de zoektocht leidt tot een onverwachte ontknoping die de loyaliteit van de crimineel op de proef stelt.

In de cast van Ferry zien we een aantal nieuwe en bekende gezichten. Zo zien we natuurlijk Daniëlle (Elise Schaap) terug en is ook Raymond Thiry terug in de rol van John Zwart. Maar er zijn ook een aantal nieuwe acteurs. Zo zien we Penoza’s Monic Hendrickx in de rol van Claudia, de zus van Ferry. Ook Huub Stapel is van de partij in de rol van Brink.

Eerder spraken we al met Frank Lammers over zijn rol als Ferry Bouman in Undercover. Dat interview kun je hier lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!