Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 18 mrt 2021

Microsoft brengt belangrijke Xbox-feature naar Windows 10 en meer

Microsoft gaat een bekende Xbox-functie naar Windows 10 brengen. De functie is bedoeld voor meer dan duizend games. Het gaat om de Auto HDR-functionaliteit. Met die functie wordt achteraf high dynamic range toegevoegd aan de beelden van videogames. Dat gebeurt nu dus al op Xbox Series-consoles.

De Auto HDR-functie is straks niet voor alle games op Windows 10 beschikbaar, dus daarin verschilt de functionaliteit een beetje ten opzichte van de Xbox-versie. Wel kunnen meer dan duizend games met DirectX 11- en DirectX 12-ondersteuning rekenen op de mooiere beeldkwaliteit (mits je een geschikte monitor hebt).

Auto HDR

Auto HDR kan momenteel al gebruikt worden door de mensen die voorzien zijn van de meest recente testversie van Windows 10, versie 21337. Mocht je die Windows-versie hebben, dan wordt de functie automatisch aangezet. Maar je kunt dit ook via de display instellingen van je computer regelen.

Windows 10 11 van Microsoft
Windows 10 van Microsoft (Afbeelding: Microsoft)

De functionaliteit is nu in preview, dus dat betekent dat je tegen problemen kunt aanlopen. Zo ondersteunen nog niet alle games de functie. Ondertussen werkt Microsoft achter de schermen aan de prestaties en compatibiliteit om problemen op te lossen. Auto HDR maakt gebruik van de rekenkracht van je gpu.

Microsoft brengt meer naar Windows

Dat is niet het enige dat Microsoft naar Windows 10 brengt. Zo komen er ook verbeteringen aan voor virtuele desktops, krijgt de bestandsbeheerder een verse update voor de layout en komen er veel veranderingen aan voor ingebouwde applicaties, zoals bijvoorbeeld Notepad.

Nieuwe Windows 10-update zet printers in een kwaad daglicht

Windows 10 laat je binnenkort per virtuele desktop een aparte achtergrond instellen. Ook kun je de desktops gemakkelijk opnieuw ordenen. De bestandsbeheerder krijgt een layout die wat vriendelijker is voor touchscreens. De compacte modus blijft echter bestaan voor mensen die een klassieke ervaring willen hebben.

Windows 10 weer een stukje beter

Het programma Notepad heeft een nieuw icoon gekregen en wordt voortaan geüpdatet via de Microsoft Store. Daarnaast voorziet het bedrijf het pakket aan standaard geleverde applicaties voor Windows 10 van een update: Windows Terminal en Power Automate Desktop zijn nu ook standaardapps.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Microsoft

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Microsoft brengt belangrijke Xbox-feature naar Windows 10 en meer
Sluiten