Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Gadgets 18 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

OnePlus maakt opmerkelijke keuze en keert Google de rug toe

De kogel is door de kerk: de smartwatch van de Chinese fabrikant OnePlus gaat officieel niet op het smartwatchplatform van Google draaien. CEO Pete Lau heeft officieel bekendgemaakt dat het aankomende slimme horloge van het bedrijf niet op Wear OS, maar zijn eigen besturingssysteem gaat draaien.

In een onlangs geplaatst forumbericht op de website van OnePlus, heeft CEO Pete Lau een flinke teaser geplaatst over de aankomende smartwatch. De smartwatch die naar alle waarschijnlijkheid op 23 maart aanstaande gepresenteerd wordt. Dat gebeurt dan samen met de 9- en 9 Pro-smartphones van het bedrijf.

Smartwatch van OnePlus

In het bericht legt de CEO onder meer uit dat de smartwatch een product is waar veel mensen om hebben gevraagd. De populaire fabrikant neemt die feedback ter harte en heeft er daarom één ontwikkeld. Het bedrijf ziet zo’n slim horloge als meer dan een instrument waarmee je de tijd en hartslagen kunt aflezen.

“Ondanks dat OnePlus begonnen is met een focus op smartphones, kijken we ook naar producten die onze gebruikers vaak gebruiken in combinatie met hun smartphone voor een betere ervaring. Logischerwijze gingen we ons op de smartwatch richten, aangezien dit product past bij onze missie om een lasten-loze ervaring te bieden. We zien smartwatches als meer dan alleen een instrument dat de tijd aangeeft en je hartslag meet, maar als een krachtig apparat dat in staat is om onze persoonlijke digitale ervaring naar een hoger niveau te stuwen. En we we mogen niet vergeten dat een smartwatch het door jullie, de OnePlus community, vaakst aangevraagd product”, aldus Pete Lau.

OnePlus smartwatch
De aankondiging van de OnePlus smartwatch. (Afbeelding: OnePlus)

Lau legt verderop in het forumbericht uit dat de smartwatch mag rekenen op een “ontzettend mooi design zonder lasten”. Ook bestaat er een connectiviteit tussen de smartphones en de televisie van het bedrijf. Naar verluidt kun je de aanstaande smartwatch als een soort afstandsbediening voor die tv gebruiken.

Geen Wear OS

Opvallend is echter dat het bedrijf dit keer niet kiest voor Google-software, zoals wel gedaan wordt voor smartphones en de tv. In plaats van Wear OS kiest de fabrikant ervoor om RTOS te gebruiken, dat staat voor een real-time operating systeem. Dit platform is licht en verbruikt weinig energie.

OnePlus 9-serie open en bloot op straat: zo zien de toestellen eruit!

Daar tegenover staat waarschijnlijk wel dat je een smartwatch in huis haalt die aanvankelijk weinig applicaties en wijzerplaten heeft, zoals we ook in de begindagen van Tizen OS voor de smartwatches van Samsung zagen. De hoeveelheid apps en diensten van Wear OS zijn dan toch een gemis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

OnePlusforum

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!