Jelle van Es
Jelle van Es Games 1 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De succesvolle game Genshin Impact krijgt een PlayStation 5-versie

Eén van de grootste successen van dit moment is Genshin Impact. Onlangs werd bekend dat de game binnen een half jaar een miljard dollar aan omzet heeft geboekt. En nu komt het nieuws dat de game ook naar de PlayStation 5 komt.

Technisch gezien kun je Genshin Impact al spelen op de PlayStation 5, door simpelweg de PlayStation 4-versie van de game op dat platform te downloaden. Maar de nieuwe versie van de game maakt gebruik van de extra mogelijkheden die de nieuwe spelcomputer biedt.

Genshin Impact komt naar de PlayStation 5

De PlayStation 5-versie van Genshin Impact biedt natuurlijk hetzelfde avontuur op de andere platformen. En als het goed is, is de game cross-play, waardoor je het ene moment op de PS5 speelt en op het andere moment verder gaat op een smartphone. Op die manier kun je de game dus altijd en overal spelen. De huidige PS4-versie van de game op de PS5 maakt al gebruik van 60 frames per seconde, wat een mooie upgrade is. Maar de specifieke versie voor de spelcomputer maakt gebruik van de extra kracht die de spelcomputer biedt. Denk daarbij aan verbeterde graphics, laadtijden die een stuk korter zijn en ondersteuning voor de DualSense-controller.

De DualSense-controller is één van de grotere verbeteringen die de PlayStation 5 met zich mee heeft gebracht. Dankzij een juiste ondersteuning van de controller krijg je subtielere trillingen, waardoor je een diepere connectie met de game krijgt. Ik kan me goed voorstellen dat wanneer je straks op een paard rondrent in de game, je dat ook echt gaat voelen in de controller. Forrest Liu, die de president is van ontwikkelaar miHoYo had het volgende te zeggen over de PS5-versie van Genshin Impact:

Datum onbekend

Het is op dit nog niet bekend wanneer Genshin Impact zijn specifieke PlayStation 5-versie gaat krijgen. De verwachting is dat die release een paar maanden van ons is verwijderd.

Hands-on met de DualSense-controller: PS5 next-gen gevoel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!